Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • hrst jahod
  • hrst černého rybízu
  • hrst červeného rybízu
  • hrst angreštu
  • hrst třešní
  • 1 lžíce rozinek
  • hrst pohankových vloček

Co si přichystáme na zálivku:

  • 50 ml 12% smetany (nebo mléka)
  • ½ lžíce medu
  • 2 lžičky mletých semínek (chia, slunečnicových, lněných)
  • ½ lžičky skořice
  • 2 lžičky citronové šťávy
1

V prvním kroku si připravíme ovocný základ. Jahody zbavíme stopek, černý i červený rybíz otrháme z větviček, z angreštu odstraníme „bubáky“ a třešně vypeckujeme. Poté všechno důkladně propereme. Jahody rozkrájíme na čtvrtky. Třešně rozdělíme na půlky a všechno ovoce následně smícháme v misce. Rozinky opláchneme a zamícháme je spolu s pohankovými vločkami k ovoci. Necháme chvíli stát. Vločky nabobtnají, jakmile do sebe vtáhnou vlhkost z ovoce.

2

Mezitím si připravíme zálivku. Med šetrně zahřejeme a zašleháme ho metličkou do smetany. Držíte-li právě dietu, můžete smetanu nahradit i mlékem. Poté přisypeme skořici a semínka a zamícháme.

3

Pokud jsou vločky alespoň trochu nabobtnalé, přelijeme je zálivkou, promícháme a necháme chvíli odstát. Případně si můžeme pokrm připravit večer do ledničky a ráno už jen zkonzumovat. Vločky ještě více nabydou a změknou. Přeji dobrou chuť.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno