Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit anglický zázvorový punč | recept

Anglický zázvorový punč – recept. Osvěžují vánoční nápoj s lehce pálivým podtónem čerstvého zázvoru, ovoněný skořicí a vylepšený sherry. Takový je anglický zázvorový punč, který si určitě oblíbíte už po prvním ochutnání.

Co je potřeba

5 cm čerstvého zázvoru
jeden střední kousek skořice
kůra ostrouhaná ze středně velkého pomeranče
4 lžíce třtinového cukru
1 lžíce citronové šťávy
400 + 200 ml vody
1 lžíce sypaného černého čaje
100 ml sherry

1

Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Ty spolu s čerstvou pomerančovou kůrou, skořicí a třtinovým cukrem vhodíme do 400 ml vody a pět minut povaříme.

2

Mezitím si z 200 ml vody a sypaného čaje připravíme silný čajový extrakt. Zcedíme hotový čaj i zázvorový základ a obojí smícháme v dostatečně velkém džbánu.

3

Přidáme citronovou šťávu a sherry – dobře promícháme. Ihned servírujeme.

Jestliže se vám zdá chuť punče příliš intenzivní, můžete ho naředit jablečným nebo pomerančovým džusem.

Autor: notburga
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.