Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit anglický zázvorový punč | recept

Jak připravit anglický zázvorový punč | recept

Jak připravit anglický zázvorový punč | recept. Osvěžují vánoční nápoj s lehce pálivým podtónem čerstvého zázvoru, ovoněný skořicí a vylepšený sherry. Takový je anglický zázvorový punč, který si určitě oblíbíte už po prvním ochutnání.

Co je potřeba

  • 5 cm čerstvého zázvoru
  • jeden střední kousek skořice
  • kůra ostrouhaná ze středně velkého pomeranče
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 400 + 200 ml vody
  • 1 lžíce sypaného černého čaje
  • 100 ml sherry
1

Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Ty spolu s čerstvou pomerančovou kůrou, skořicí a třtinovým cukrem vhodíme do 400 ml vody a pět minut povaříme.

2

Mezitím si z 200 ml vody a sypaného čaje připravíme silný čajový extrakt. Scedíme hotový čaj i zázvorový základ a obojí smícháme v dostatečně velkém džbánu.

3

Přidáme citronovou šťávu a sherry – dobře promícháme. Ihned servírujeme.

Tipy

Jestliže se vám zdá chuť punče příliš intenzivní, můžete ho naředit jablečným nebo pomerančovým džusem.

Autor: notburga
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.