Jak připravit asijská vepřová játra | recept
27. Květen 2022
Jak připravit asijská vepřová játra | recept. Krátká tepelná úprava na dobře rozpáleném oleji játrům vyloženě sluší. Na povrchu jsou krásně opečená, přičemž uvnitř zůstanou úžasně šťavnatá. A když jsou předem naložená v pikantní marinádě plné zázvoru, česneku a výrazných asijských omáček, jsou pak doslova dechberoucí.
Co je potřeba
- 800 g vepřových jater
- 1 svazek jarní cibulky
Na marinádu:
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 5 stroužků česneku
- 8 lžic Teriyaki sójové omáčky
(pro výraznější a pikantnější chuť lze použít i klasickou, či slanou a sladkou sójovou omáčku namíchat půl na půl)
- 3 lžíce ústřicové omáčky
- 3 lžíce limetkové šťávy
- 2 lžíce krupicového cukru
- 3–4 lžíce oleje (nejlépe sezamového)
- Použijete-li do marinády Teriyaki sójovou omáčku doporučuji místo krupicového cukru použít cukr třtinový. Chuť je pak opravdu neodolatelná – jemnější a sladší. Patřičný říz pokrmu dodáte přidáním nadrobno nasekané čili papričky.
Související články
Další zajímavé články
Jak na ďábelskou směs z vepřových jater | recept
Jak na ďábelskou směs z vepřových jater | recept. Fantastická pochoutka k jejíž přípravě stačí jen pár surovin, zato výrazných a intenzivních. A…
Jak upéct vepřové kostky ve slaninovém kabátku | recept
Jak upéct vepřové kostky ve slaninovém kabátku | recept. Ať už sekaná či roláda, k obědu či k večeři, pokrm s masem bezpochyby každý ocení..…
Jak uvařit jihoamerické dušené batáty s černými fazolemi | recept
Jak uvařit jihoamerické dušené batáty s černými fazolemi | recept. Sladké brambory podušené v jednom hrnci s rajčaty a voňavou variací pikan…
Jak na rychlou lilkovou pánev načerno | recept
Jak na rychlou lilkovou pánev načerno | recept. Tato efektně vypadající pánev plná velkých kusů barevné zeleniny vás velice snadno přesvědčí, že rychl…
Jak upéct slané špagetové muffiny se špenátem a sýrem | recept
Jak upéct slané špagetové muffiny se špenátem a sýrem | recept. Uvařené špagety stočené a dozlatova opečené ve formičkách na muffiny jsou nápaditým po…
Diskuze k článku