Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit bramborové špízy s mletým masem

Jak připravit bramborové špízy s mletým masem | recept na špízy. Bramborové špízy s mletým masem jsou hlavní jídlo a příloha v jednom. Příprava je snadná a recept si můžete upravit podle sebe a svých chutí. Maso nakořeňte podle vlastní fantazie. Původně byl tento recept určen pro strávníka, který měl chuť na karbanátky, ale bylo mu přísně zapovězeno smažení. Jestli máte podobný problém, možná vám tento nápad přijde vhod.

Co je potřeba

  • brambory
  • 500 g mletého masa
  • 1 vejce
  • 2 starší rohlíky namočené v mléce
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • rajčata
  • sůl
  • mletý pepř
  • oregano
  • olej
1

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Promíchejte je se 2 lžícemi oleje. Mleté maso promíchejte s vajíčkem, namočenými a vymačkanými rohlíky (předem pokrájenými), kořením, pokrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Osolte podle chuti. Vzniklou hmotu tvarujte do menších kuliček.   

2

Zapékací misku potřete olejem a na kovové jehly nebo špejle střídavě napichujte plátky brambor, kuličky z masa a rajčata. Podle chuti můžete přidat i jinou zeleninu, hodí se např. cuketa. Špízy vyskládejte vedle sebe a mezery vyplňte masovou směsí, pokud vám nějaká zbyla. Upečte v troubě při 200 °C

3

Bramborové plátky si můžete připravit i jako přílohu k jídlu nebo bezmasé hlavní jídlo. Oloupané nakrájené brambory stačí promíchat s olejem a směsí oblíbeného koření. Doporučuji koření na grilování zeleniny ochucené drceným česnekem.

4

Brambory naskládejte do zapékací misky potřené olejem. Plátky pokládejte vedle sebe tak, jako na obrázku. Pak upečte při 200 °C dozlatova. Čím tenčí budou nakrájené bramborové plátky, tím lepší budou.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak ugrilovat šašlik z masa | recept
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.