Co je potřeba

1 šálek sezamových semínek
3 lžíce medu

1

Sezamová semínka opražíme nasucho na pánvi. Měla by být světla hnědá. Opražená semínka ihned sundáme z pánve a necháme vychladnout na talířku. Mezitím si rozehřejeme med, aby se s ním dobře pracovalo.

2

Vychladlá semínka smícháme s medem. Konzistence bude hodně hustá. Výslednou hmotu rozetřeme špachtlí na plech vyložený pečícím papírem a uložíme na hodinku do lednice. Když hmota zchladne a ztvrdne, můžeme jíst.

Tipy

Do základního receptu na chalvu můžete přidat mnoho dalších ingrediencí. Velmi oblíbená je kakaová varianta, kdy do těsta vmícháte lžičku pravého kakaa, ale zamícháte jen částečně, takže vznikne jakési mramorování.

Dalšími oblíbenými přísadami jsou: rozinky, datle, vanilka, sušené mléko, kousky čokolády nebo melasa.

Sezamová semínka můžeme úplně nahradit např. slunečnicovými.

Opražená semínka můžeme rozemlít a smíchat s medem. Získáme tak sezamovou pastu, se kterou se lépe pracuje.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
2.666665
Average: 2.7 (3 votes)