Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit cibuli plněnou mletým masem | recept

Jak připravit cibuli plněnou mletým masem | recept. Zelenina zapečená s mletým masem je jídlo, které si občas dopřeje i odpůrce zeleniny na talíři. Plněná cibule s masem a slaninou je netradiční a zvláštní spojení, chutná ale velmi dobře. Cibule je nasládlá, ztratí svoji syrovou palčivost. Maso zase získá od cibule kořeněnou chuť. Jen děti asi nebudou z cibule na talíři nadšeny.

 

Co je potřeba

  • 500 g mletého masa
  • 5 větších cibulí
  • 150 g krájené anglické slaniny
  • 1 celé vejce
  • hrst strouhanky
  • mléko na zvlhčení strouhanky
  • sůl
  • mletý pepř
  • oregano (nebo jinou oblíbenou bylinku)
1

Nejprve si připravíme cibuli na naplnění. Velké cibule skrojíme, oloupeme a odstraníme vnitřek. Necháme jen 3 vrstvy.

2

V misce promícháme mleté maso s namočenou strouhankou, vejcem, oreganem, solí a pepřem. Touto směsí cibule naplníme.

3

Naplněnou cibuli obalíme plátky jemně nakrájené anglické slaniny. Slaninu k cibuli silou přimáčkneme, při pečení pěkně drží. Jestliže je slanina libovější, zajistěte ji vpíchnutím párátka do cibule. (Nezapomeňte před servírováním vyjmout!) Zbyde-li vám maso, udělejte namočenýma rukama koule a pečte společně s cibulí.

4

Obalenou cibuli vyskládejte do zapékací misky vymazané lehce tukem nebo podlité malým množstvím vody. Při pečení se uvolní dostatečné množství tuku z masa i slaniny. Zapékáme v troubě při teplotě 180 °C do změknutí cibule. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak na krůtí kousky na kari | recept
Krůtí kousky na kari | recept. Jak známo, krůta má devatero mas, proto je velice variabilní při zpracování. Navíc je nepoměrně zdravější než kuře, je…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.