Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit čínské kuřecí kousky v sezamu | recept

Čínské kuřecí kousky v sezamu | recept. Čínské kuřecí kousky v sezamu Vás jistě překvapí svou originální nasládlou chutí, kterou pokrm získá díky medové omáčce. K medu se pak skvěle hodí sezamová semínka. Příprava kuřecích kousků v sezamu je velmi rychlá a jednoduchá, stačí se řídit návodem uvedeným v následujícím článku.

Co je potřeba

  • 500 g kuřecích stehenních či prsních řízků
  • 1 vejce
  • 7 lžic hladké špaldové mouky
  • 3 lžíce škrobu
  • sůl
  • 120 ml vody
  • rostlinný olej na smažení
  • 4 lžíce sezamových semínek

Na omáčku budeme potřebovat:

  • 2 lžíce rostlinného oleje (nejlépe sezamového či rýžového)
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce kečupu
  • 1 lžíci vinného či rýžového octa
  • 1 lžíci sojové omáčky
  • 1 lžičku třtinového cukru
  • sůl, pepř
1

Nejprve si připravíme následujícím způsobem těstíčko: V míse rozmícháme vejce se solí, vodou, škrobem a špaldovou moukou.

2

Kuřecí maso nakrájíme na silnější nudličky, které namáčíme do připraveného těstíčka a posléze smažíme dozlatova na rostlinném oleji.

3

Maso po usmažení z pánve vyjmeme. Poté do pánve přilijeme 2 lžíce rostlinného oleje a přidáme ostatní ingredience na omáčku. Vše důkladně promícháme, do omáčky následně vmícháme kousky masa a krátce je prohřejeme.

4

Omáčku podle chuti dosolíme a dokořeníme. Na talíři směs posypeme sezamovými semínky.

Čínské kuřecí kousky v sezamu podáváme s rýží či nudlemi. Pokrm můžete dozdobit nasekanou jarní cibulkou nebo čerstvými bylinkami – např. koriandrem.

  • Pokud upřednostňujete pikantnější pokrmy, přidejte do medové omáčky chilli omáčku, případně chilli koření či pokrájenou feferonku. Omáčku je možné ochutit také česnekem nebo zázvorem.
  • Pokrm můžete obohatit přidáním zeleniny. Hodí se např. mrkev, cibule, pórek, zelí apod.
Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak na zdravou koprovku | recept
Zdravá koprovka | recept. Tato koprová omáčka je bez jakékoliv mouky, jejím základem je pouze cuketa nebo patizon. Příprava koprovky je snadná, chuť j…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.