Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit ďábelský nakládaný hermelín s kari

08. Září 2020

Ďábelský hermelín s kari | recept na vynikající nakládaný hermelín. Vychlazené pivo, křupavý chleba a nakládaný hermelín, to je jednozaněčně skvělá chuťová kombinace. Volbu chleba a piva nechám na Vás, ale nakládaný hermelín Vám vřele doporučuji podle tohoto receptu. Je jiný než klasický, podávaný tradičně v hospodách. Tento nakládaný hermelín je rovnou nakrájený, tudíž kvalitně proleželý a navíc „ďábelský“. Vyzkoušejte a už nebudete chtít jiný.

Co je potřeba

Uvedené množství je do sklenice o objemu cca 500 ml

  • 1 hermelín –  cca 120g
  • 1 větší cibule
  • 5 stroužků česneku – může být i více, dle chuti
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce pikantní adžiky – pálivá paprikovo-rajčatová pasta nejlépe s přídavkem čili
  • 1 lžíce worcesterové omáčky
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • ½ lžíce mleté sladké papriky
  • ½ lžíce kari koření
  • 2 snítky rozmarýnu
  • olej na zalití (olivový, řepkový či slunečnicový)
1

Nejprve si připravte směs na naložení. V míse smíchejte prolisovaný česnek, dijonskou hořčici, Adžiku či jakoukoliv jinou pikantní paprikovo-rajčatovou pastu, worcester, sojovou omáčku a koření. Pokud je směs příliš hustá, mírně nařeďte olejem.

2

Nyní si nakrájejte cibuli na hrubší půl kolečka, hermelín na osminky.

3

Hermelín vložte do mísy se směsí na naložení a řádně směsí hermelín obalte.

4

Následně plňte sklenici. Nejlépe ve vrstvách. Tedy první vložte hermelín obalený ve směsi, na něj položte cibuli a zalijte olejem. Opakujte do naplnění sklenice. Na závěr vložte snítky rozmarýnu či jiné bylinky (např. tymián) a dolijte olej téměř po okraj. Zavíčkujte.

5

Uchovávejte v chladnu a temnu. Nemusí být vyloženě v lednici, sklep je ideální. Hermelín je tak akorát cca 3 dny po naložení, ale záleží na Vaší chuti a na tom, v jakém stádiu „rozpadlosti“ Vám hermelín chutná. Po 3–4 dnech ale doporučuji dát hermelín do lednice.

Olej dolévejte postupně během vkládání surovin, vyhnete se tak případným vzduchovým bublinkám, které nejsou žádoucíJ Hermelín se díky nim může zkazit.

Pokud opravdu milujete pálivé, přidejte do sklenice čili papričku, či místo mleté sladké papriky použijte pálivou.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.