Jak připravit dušenou vepřovou plec v zelí
Jak připravit dušenou vepřovou plec v zelí | recept na dušené vepřové se zelím. Vepřové ramínko dušené v zelí s bílou omáčkou je recept na hodně netradiční pokrm, který byl před třiceti lety uveřejněn v sešitu domácího hospodaření.
A protože stále zkouším něco nového uvařit, odhodlala jsem se zkusit i tohle. Někomu chutnalo, někomu méně. Výhrady se týkaly dušeného zelí. Přece jen bylo měkčí než obvykle, ovšem masu dodalo velmi dobrou chuť. Pokud by pro vás bylo zelí na talíři v kombinaci s omáčkou nepřijatelné, jednoduše ho nedávejte. Maso (uvařené v zelí) s omáčkou a bramborem chutnalo všem.
Co je potřeba
- 750 g bílého zelí
- 600 g vepřové plece
- 1 cibule
- lžíce sádla
- 250 ml kyselé smetany
- 1–2 stroužky česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- mletý pepř
- sůl
- kmín
- 100 ml vývaru z masa
- podle chuti citronová šťáva





Diskuze k článku