Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit fazolový salát se zeleninou a křupavou slaninou | recept

Jak připravit fazolový salát se zeleninou a křupavou slaninou | recept. Pestrobarevný, chuťově výrazný a poměrně sytý. Přesně takový je salát připravený z černých fazolí s leskle černou barvou, masitou strukturou a výraznou, jemně nasládlou chutí, které se postarají o opravdu jedinečnou salátovou lahůdku. A co teprve v kombinaci s barevnou zeleninou a dokřupava opečenou slaninou!

Co je potřeba

  • 1 konzerva černých fazolí ve slaném nálevu
  • 1 konzerva zeleninové směsi od Bonduelle – Créatif Mexico (kukuřice, hrášek, červená paprika)
  • 7–8 ks sušených rajčat naložených v oleji
  • 1 červená paprika
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst hladkolisté petrželky
  • 150 g slaniny
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce limetové šťávy
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • sůl a pepř dle chuti
1

Nejprve na suché pánvi dokřupava opečte nakrájenou slaninu.

2

Ve větší míse promíchejte slité a studenou vodou propláchnuté fazole se zeleninovou směsí Bonduelle.

3

Promíchané suroviny doplňte prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí a nahrubo nasekanou petrželkou.  

4

Jako poslední vmíchejte opečenou slaninu i s výpekem.

5

Salát na závěr ochuťte kořením, limetovou šťávou i olivovým olejem. Takto nechejte v lednici alespoň hodinu odpočinout.

Olivový olej můžete nahradit olejem ze sušených rajčat.

  • Voňavou petrželku můžete v salátu nahradit intenzivnějším a výraznějším koriandrem.
  • Pikantnější nádech získáte přidáním špetky čili koření nebo nadrobno nasekané čili papričky.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.