Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit gratinované drůbeží řízky s rajčaty a sýrem | recept

Gratinované drůbeží řízky s rajčaty a sýrem | recept. Ráda připravuji jídla z drůbežího masa. Jsou rychle hotová, maso je krásně měkké a navíc lehce stravitelné. Drůbeží maso je chuťově nevýrazné, a proto se dobře kombinuje se zeleninou, ovocem i různými druhy koření. Dobré jídlo uvaří i nezkušená kuchařka bez receptu z kuchařské knihy. Stačí k tomu trocha odvahy k experimentům. Jeden takový recept následuje.

Co je potřeba

  • 4 kuřecí nebo krůtí řízky
  • 1 velká žlutá paprika
  • plechovka 400 g konzervovaných rajčat
  • 100  tvrdého sýru
  • sůl
  • olej na pánev
  • čerstvé rajče
  • worcesterová omáčka
  • lžíce kaparů
1

Drůbeží prsa nakrájejte na plátky, naklepejte je, osolte a z obou stran opečte na pánvi v horkém oleji. Poté opečené maso vyjměte a nechte prozatím stranou.

2

Do zbývajícího oleje vložte papriku nakrájenou na proužky, zalijte konzervovanými rajčaty i se šťávou a zakápněte přibližně lžičkou worcesterské omáčky. Prohřejte, přidejte lžíci kaparů a lehce osolte

3

Do pekáčku vyskládejte připravené maso a na každý plátek navršte zeleninovou směs. Šťávu, která v pánvi zůstala, nalijte pod maso.

4

Nakonec vše posypte strouhaným sýrem (nebo přikryjte sýrovými plátky) a ozdobte kolečky rajčete. Vložte do rozpálené trouby na 220 °C a zapečte. Jakmile se sýr roztaví a lehce zrůžoví, je pokrm hotov. Podáváme s bramborem.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct rybu s jogurtem | recept
Jak upéct rybu s jogurtem | recept. Ryby by se měly na našem stole objevovat co nejčastěji, odborníci doporučují zařazovat ryby do jídelníčku alespoň…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.