Jak připravit hovězí s omáčkou z Gorgonzoly
26. Červen 2020
Aby se vám následující pokrm vydařil, je velmi důležitá volba hovězího masa. Hovězí maso na minutku má být co nejkvalitnější, jen tak bude maso křehké a šťavnaté. Nejlepší pro tuto úpravu je maso z roštěnce, po svíčkové je to nejměkčí část hovězího masa. Pokud je maso dobře vyzrálé, není třeba ho naklepávat nebo jen trochu plochou stranou paličky na maso nebo rukou. Plátky neopékejte příliš dlouho, stačí krátce, nesmí být vysušené. Gorgonzolu nenahrazujte Nivou, ta má příliš výraznou chuť a přehluší vše ostatní.
Co je potřeba
- 5 plátků hovězího masa
- 200 ml smetany na vaření
- 3–4 lžíce bílého vína
- sůl
- bílý pepř
- 100 g Gorgonzoly
- 1 žloutek
- snítka rozmarýnu
- 2–3 lžíce oleje
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit rýnské roštěnky | hovězí maso s omáčkou
Jak připravit rýnské roštěnky | recept z hovězího masa (roštěnec nebo zadní hovězí) podle receptur teplých pokrmů. Rýnské roštěnky jsou plátky masa s…
Jak připravit hovězí závitky s rýží | recept
Hovězí závitky s rýží | recept. Patřím k lidem, pro které je vaření relax. Občas se nechám unést fantazií a zkouším nové kombinace a nápady. Nejvíce s…
Jak uvařit mrkvovou polévku se zázvorem | recept
Jak uvařit mrkvovou polévku se zázvorem | recept. Mrkev je ideální zelenina, kterou lze konzumovat prakticky po celý rok. Obzvláště nyní v zimním obdo…
Jak připravit řecké tzatziky | recept
Řecké tzatziky | recept. Mnozí z vás na dovolené v Řecku určitě ochutnali jejich místní specialitu – tzatziky. Je to směs rozstrouhané okurky s hustým…
Jak připravit vylepšené krůtí řízky | recept
Jak připravit vylepšené krůtí řízky | recept. Krůtí maso se řadí mezi nejzdravější druhy masa a doporučuje se při různých dietách. Žijete-li v jedné d…
Diskuze k článku