Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit hovězí závitky s rýží | recept

Jak připravit hovězí závitky s rýží | recept

Hovězí závitky s rýží | recept. Patřím k lidem, pro které je vaření relax. Občas se nechám unést fantazií a zkouším nové kombinace a nápady. Nejvíce si „užívám“ při přípravě jídel z masa, je tolik možností! Kuchařskou knihu mám jen jako volnou inspiraci. Proto u některých receptů neuvádím přesné množství, tak jako zrovna v následujícím článku. Poměr rýže, vajec a hub v náplni si určete sami podle sebe. Stejně tak druh slaniny nebo jiné uzeniny.

Co je potřeba

  • hovězí maso zadní
  • vařená rýže
  • vejce
  • houby ve sladkokyselém nálevu
  • zelená petržel
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • sádlo
  • 1 velká cibule
  • hladká mouka na zahuštění
  • voda nebo vývar
  • plátky slaniny
1

Nejprve si připravte směs na plnění masových závitků. Uvařte rýži ve slané vodě. Vejce rozšlehejte a bez přidání tuku nechte srazit. Osolte, vmíchejte vařenou rýži a nasekané propláchnuté houby. Hezky vypadají barevné druhy – lišky, ryzce, tmavé druhy. Pestrost nádivky zvýšíte přidáním zelené natě.

2

Maso nakrájejte na plátky a rozklepejte paličkou. Každý plátek osolte a okořeňte mletým černým pepřem. Pak poklaďte plátky tence krájené slaniny.

3

Na každý plátek masa se slaninou rozetřete lžící náplň. Nechte jeden okraj volný a začněte balit od plného okraje (viz ilustrační obrázek). Závitky zajistěte proti rozbalení sponou, nití nebo speciální síťkou.

4

Na sádle zpěňte drobně pokrájenou cibuli. Vložte závitky a prudce je ze všech stran opečte. Pak mírně podlijte vodou nebo vývarem, nádobu zakryjte poklicí a duste maso do změknutí

5

Když je maso měkké, vyjmeme ho a omáčku zahustíme záklechtkou z hladké mouky. Mouku alespoň 20 minut provaříme a omáčku přecedíme. Vrátíme do ní závitky a chvíli prohřejeme vše společně. Jako přílohu můžete podávat brambory.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články