Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit jahodovo-čokoládový dip | recept na dezert z jahod

Jak připravit jahodovo-čokoládový dip | recept na dezert z jahod

Jak připravit jahodovo-čokoládový dip | recept na dezert z jahod. Nastává jahodová sezóna. Přemýšlíte, jak originálně tyto plody zpracovat? Co takhle zkusit jahodovo-čokoládový dip? Připravte si dobrotu jako dělanou na dětské oslavy. Sladká, čokoládová, s ovocem a ještě navíc zábavná. Stejně jako oblíbené čokoládové fondue. Tato dobrota s nimi má sice společnou jednu podstatnou a dětmi oblíbenou surovinu, čokoládu a rovněž zábava s vlastnoručním namáčením ovoce do sladké dobroty je zachována, ale Vy oslníte něčím netradičním, lehce zdravějším a chuťově naprosto vyladěným. Přichystejte si s námi jahodovo-čokoládový dip. 

Co je potřeba

  • 400 g čerstvých či 1 plechovka kompotovaných jahod
  • 100 g kvalitní hořké čokolády (alespoň 50 % obsahu kakaa)
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 kelímek zakysané smetany (15 %)

+ jakékoliv ovoce k namáčení

1

Jahody omyjte, očistěte a rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud použijete kompotované jahody, před mixováním je okapejte. Přebytek kompotové šťávy by výsledný dip příliš naředil.

Jak připravit jahodovo-čokoládový dip | recept na dezert z jahod
2

Zakysanou smetanu promíchejte s vanilkovým cukrem.

Jak připravit jahodovo-čokoládový dip | recept na dezert z jahod
3

Následně vlijte k mixovaným jahodám a promíchejte.

Jak připravit jahodovo-čokoládový dip | recept na dezert z jahod
4

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a takto teplou a tekutou ji vlijte do jahodové směsi a rychle promíchejte. Vznikne Vám poměrně řídký dip, ale nezoufejte, dip dejte do lednice, kde krásně zatuhne a při namáčení nebude z ovoce stékat.

Jak připravit jahodovo-čokoládový dip | recept na dezert z jahod
5

Vychlazenou dobrotu doplňte nakrájeným ovocem všeho druhu, dle Vaší chuti, přichystejte vidličky a už se jen kochejte rozzářenými dětskými tvářemi.

Jak připravit jahodovo-čokoládový dip | recept na dezert z jahod

Tipy

Ideálně doporučuji použít jahody čerstvé, jsou chuťově daleko výraznější.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak vyrobit jahodový ocet | recept
Jak vyrobit jahodový ocet | recept
Jak vyrobit jahodový ocet | návod. Poradíme vám, jak si snadno vyrobíte aromatizovaný jahodový ocet. Je to snadné a nepotřebujete k tomu žádné speciál…
Jak upéct košíčky s jahodami | recept
Jak upéct košíčky s jahodami | recept
Košíčky s jahodami | recept. Jahody se šlehačkou jsou naprostá klasika. Co si je ale vylepšit upečeným košíčkem z mandlového těsta potřeného čokoládou…
Jak udělat jahodovou dřeň | recept
Jak udělat jahodovou dřeň | recept
Jak udělat jahodovou dřeň | recept. Jak se dělá jahodová dřeň? Domácí jahodová dřeň krok za krokem podle tohoto jednoduchého receptu. Osvěžte se domác…