Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit jahodovo-čokoládový dip | recept na dezert z jahod

Jak připravit jahodovo-čokoládový dip | recept na dezert z jahod

Jak připravit jahodovo-čokoládový dip | recept na dezert z jahod. Nastává jahodová sezóna. Přemýšlíte, jak originálně tyto plody zpracovat? Co takhle zkusit jahodovo-čokoládový dip? Připravte si dobrotu jako dělanou na dětské oslavy. Sladká, čokoládová, s ovocem a ještě navíc zábavná. Stejně jako oblíbené čokoládové fondue. Tato dobrota s nimi má sice společnou jednu podstatnou a dětmi oblíbenou surovinu, čokoládu a rovněž zábava s vlastnoručním namáčením ovoce do sladké dobroty je zachována, ale Vy oslníte něčím netradičním, lehce zdravějším a chuťově naprosto vyladěným. Přichystejte si s námi jahodovo-čokoládový dip. 

Co je potřeba

  • 400 g čerstvých či 1 plechovka kompotovaných jahod
  • 100 g kvalitní hořké čokolády (alespoň 50 % obsahu kakaa)
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 kelímek zakysané smetany (15 %)

+ jakékoliv ovoce k namáčení

1

Jahody omyjte, očistěte a rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud použijete kompotované jahody, před mixováním je okapejte. Přebytek kompotové šťávy by výsledný dip příliš naředil.

Jak připravit jahodovo-čokoládový dip | recept na dezert z jahod
2

Zakysanou smetanu promíchejte s vanilkovým cukrem.

Jak připravit jahodovo-čokoládový dip | recept na dezert z jahod
3

Následně vlijte k mixovaným jahodám a promíchejte.

Jak připravit jahodovo-čokoládový dip | recept na dezert z jahod
4

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a takto teplou a tekutou ji vlijte do jahodové směsi a rychle promíchejte. Vznikne Vám poměrně řídký dip, ale nezoufejte, dip dejte do lednice, kde krásně zatuhne a při namáčení nebude z ovoce stékat.

Jak připravit jahodovo-čokoládový dip | recept na dezert z jahod
5

Vychlazenou dobrotu doplňte nakrájeným ovocem všeho druhu, dle Vaší chuti, přichystejte vidličky a už se jen kochejte rozzářenými dětskými tvářemi.

Jak připravit jahodovo-čokoládový dip | recept na dezert z jahod

Tipy

Ideálně doporučuji použít jahody čerstvé, jsou chuťově daleko výraznější.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak vyrobit jahodový ocet | recept
Jak vyrobit jahodový ocet | recept
Jak vyrobit jahodový ocet | návod. Poradíme vám, jak si snadno vyrobíte aromatizovaný jahodový ocet. Je to snadné a nepotřebujete k tomu žádné speciál…
Jak upéct košíčky s jahodami | recept
Jak upéct košíčky s jahodami | recept
Košíčky s jahodami | recept. Jahody se šlehačkou jsou naprostá klasika. Co si je ale vylepšit upečeným košíčkem z mandlového těsta potřeného čokoládou…
Jak udělat jahodovou dřeň | recept
Jak udělat jahodovou dřeň | recept
Jak udělat jahodovou dřeň | recept. Jak se dělá jahodová dřeň? Domácí jahodová dřeň krok za krokem podle tohoto jednoduchého receptu. Osvěžte se domác…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.