Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit jarní vajíčkový salát s kuřecím masem | recept

Jak připravit jarní vajíčkový salát s kuřecím masem | recept. I širokou škálu vajíčkových salátů lze stále zpestřovat, rozšiřovat a zdokonalovat. Například tímto jarním, petrželkou provoněným, jenž je doplněný nejen o šťavnaté kousky zeleniny, ale především o chutné kousky kuřecího masa.

Co je potřeba

  • 3 natvrdo uvařená vajíčka
  • 250 g vařeného či pečeného kuřecího masa
  • 150 g salátové okurky
  • 100 g nakládaných okurek
  • 4 lžíce tatarské omáčky
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 1 hrst nasekané hladkolisté petrželky
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • sůl a pepř dle chuti

 

1

Uvařené či upečené kuřecí maso nakrájejte na malé kousky. Do salátu skvěle zužitkujete například zbytky pečeného kuřete či obrané maso z vývaru.

2

Na malé kousky nakrájejte i okurky, a to jak nakládané, tak salátové a vsypte je do mísy s nakrájeným masem.

3

Promíchanou směs obohaťte nasekanými vajíčky a petrželkou.

4

Nakonec vše dochuťte solí, pepřem, sušeným česnekem a spojte tatarkou s jogurtem. Pokud máte raději řidší konzistenci salátů, přidejte tatarky či jogurtu o něco více. Ovšem přidávejte s opatrností, jelikož okurky jsou šťavnaté a určité množství vody pustí.

Takto připravený salát nechejte v lednici pár hodin proležet. Servírujte s pečivem, posypané petrželkou či najemno nasekanou jarní cibulkou.

Výraznější a ostřejší chuti dosáhnete, pokud voňavou petrželku vyměníte za říznou jarní cibulku. Salát můžete také ozvláštnit kousky masa z uzených kuřecích stehen, jejich chuť až překvapivě ladí s uvařenými vajíčky.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články