Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit jemnou majonézu z kešu oříšků | recept

Jak připravit jemnou majonézu z kešu oříšků | recept. Žádná vajíčka, žádný olej a přece majonéza – ovšem její zdravější alternativa. Snadno ji připravíte z jemných kešu oříšků ochucených pikantní hořčicí, sušeným česnekem a jablečným octem a jejich následným rozmixováním do krémově jemné konzistence.

Co je potřeba

Pro odměřování použijte hrnek o objemu 250 ml

  • 1 hrnek kešu oříšků
  • 1 hrnek horké vody na zalití oříšků
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička sušeného granulovaného česneku
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • ½ lžičky soli
  • ½ hrnku vodu na rozmixování oříšků
1

2 hodiny předem zalijte kešu oříšky horkou vodou a nechejte je máčet a měknout. Díky tomu bude majonéza mnohem krémovější.

2

Po uplynutí potřebné doby oříšky slijte a vsypejte je do výkonného mixéru, do něhož zároveň přidejte i hořčici, česnek a sůl.

3

Zalijte ½ hrnkem vody a ochuťte jablečným octem s citronovou šťávou. Vše rozmixujte do hladké, krémové konzistence.

4

Jakmile dosáhnete požadované konzistence, majonézu ochutnejte, případně dosolte či přidejte trochu hořčice a poté ji přesuňte do sklenic a uskladněte v lednici, v níž s určitostí týden vydrží.

Tuto jemnou a příjemně svěží majonézu si nejlépe vychutnáte ke hranolkům, pečeným bramborům, nebo ke grilovanému masu.

  • Kešu majonéza plně nahradí i jakýkoliv dip podávaný k zelenině či tortilla chips, Zvláště pak, když ji obohatíte o nadrobno nakrájenou jarní cibulku.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak nahradit majonézu | tipy a recepty
Jak nahradit majonézu | tipy a recepty. Ať už chcete nebo musíte vyloučit majonézu ze svého jídelníčku z jakéhokoliv důvodu, věřte, že není nutné konz…
Jak udělat dýňové máslo | recepty
Dýňové máslo | recepty. Tykev, neboli dýně, získává několik posledních let na oblibě. Tykví existuje mnoho rozmanitých druhů, patří mezi ně patizony,…