Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit kakaovo-ořechový moučník s Čoko Pims

Kdo by neznal Čoko Pims. Piškoty s marmeládou zalité čokoládou, tolik oblíbené u dětí, ale výborné i jako „odměna“ ke kávě. Díky tomuto receptu vyzkoušíte jejich využití i při pečení, a to jako přísadu, která oživí a mnohé příjemně překvapí. A najednou zjistíte, kolik oblíbenců těchto Čoko piškotů mezi námi je.

Co je potřeba

Uvedené množství surovin je určeno pro dortovou formu:

  • 65 g másla
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 125 g polohrubé mouky
  • 3 vajíčka
  • 3 vrchovaté polévkové lžíce tmavého kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 g mletých lískových ořechů
  • 100 ml mléka
  • 1 balení Čoko Pims (jakákoliv příchuť)
1

V míse utřete máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem.

2

Přidejte žloutky a opět třete.

3

Do máslové směsi přidejte polohrubou mouku, prášek do pečiva, tmavé kakao (doporučuji extra tmavé kakao), oříšky a vytvořte kompaktní hmotu.

4

Do vzniklé hmoty přilijte mléko a zapracujte.

5

Na závěr přidejte tuhý sníh vyšlehaný z bílků a jemně promíchejte.

6

Zhruba polovinu těsta dejte do dortové formy vyložené pečícím papírem. Na těsto v dortové formě rozmístěte Čoko Pims nakrájené na kousky.

7

Na rozmístěné Čoko Pims piškoty vylijte zbytek těsta. Piškoty tím zakryjete.

8

Moučník pečte ve předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45–50 minut.

9

Hotový dezert můžete podávat ozdobený sezónním ovocem, šlehačkou nebo jen tak samotný. Chutná báječně. Přeji dobrou chuť.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit čokoládové krokety
Jak připravit čokoládové krokety | recept na čokoládové jednohubky. Čokoládové krokety sice nepatří mezi nejzdravější a nejlehčí dezerty, zkuste si je…
Jak na domácí Ferrero Rocher
Jak na domácí Ferrero Rocher | recept na domácí ferrero kuličky. Kdo by nemiloval, luxusní pochoutku zvanou Ferrero Rocher, že? Jemnou, vláčnou, krémo…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.