Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit kuřecí prsa se směsí opečeného lilku a lišek | recept

Jak připravit kuřecí prsa se směsí opečeného lilku a lišek | recept. Češi jsou nejen národ pivařů, ale také národ houbařů. Většina se těší na smaženici a houbové řízky. Přitom se z hub dají uvařit a připravit zajímavější jídla. Letošní sezona je bohatá zvlášť na lišky. Lišky patří mezi nejlahodnější houby. Mají krásnou vůni, drží si pevný tvar a v pokrmech moc hezky vypadají. Příprava tohoto jídla není vůbec složitá.

Co je potřeba

  • 1 větší lilek
  • 4 mladé cibulky
  • 4 kuřecí řízky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 250 g lišek
  • 4 stroužky česneku
  • provensálské koření
  • snítka rozmarýnu
  • sůl, pepř
1

Lilek omyjte a nakrájejte i se slupkou na tenčí kolečka, ta podle velikosti překrojte a osolte. Kolečka lilku nechte půl hodiny vypotit, potom opláchněte, osušte papírovou utěrkou a osolte.

2

Kuřecí řízky zlehka naklepejte, osolte, posypte provensálským kořením a opečte na oleji. Maso se na povrchu zatáhne a při následném dopékání zůstane šťavnaté. Opečené přendejte do zapékací misky, přelijte olejem z pánve a vložte do vyhřáté trouby. Zvolna pečte asi 20 minut při 180 °C.

3

V pánvi s olejem lehce osmahněte plátky cibule, přidejte očištěné lišky, opečte a následně poduste 10 minut. Do směsi vmíchejte lilek, plátky česneku, nasekaný rozmarýn, sůl, pepř a duste do té doby, dokud lilek nebude měkký. Lilek nesmíte dusit moc dlouho, nesmí se rozvařit.

4

Směs rozdělte na talíře, přidejte kuřecí řízky a podávejte s bramborovou kaší nebo bramborovými noky. 

Do směsi lilku a hub je možné vmíchat lžíci zakysané smetany.

Autor: Jitka
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.