Masa

Jak připravit zapečenou krkovici na bramborách | recept

Zapečená krkovice na bramborách | recept. Zapečené maso s bramborami a zeleninou je sázka na jistotu. Zapečené maso je...

Jak uvařit staročeské dušené zelí s nudlemi | recept

Staročeské dušené zelí s nudlemi | recept. V knize Česká strava lidová jsem znovu objevila recept, na který si mlhavě vzpomínám – těstoviny s dušeným hlávkovým zelím. Tenkrát před mnoha lety to pro mě byl trest, jíst tuto kombinaci u babičky na...

Jak připravit zapečenou krkovici na bramborách | recept

Zapečená krkovice na bramborách | recept. Zapečené maso s bramborami a zeleninou je sázka na jistotu. Zapečené maso je chutné, rychlé a ještě je potřeba minimum nádobí. S nadsázkou by se dalo říci, že vše, co naskládáte do pekáče a zalijete...

Jak uvařit hovězí maso po makedonsku | recept

Hovězí maso po makedonsku | recept. Hovězí maso připravené po makedonsku je minutka, záleží tedy na tom, abyste koupili kvalitní maso. Stejně tak se nevyplácí šetřit na přidávaném víně, je ho potřeba jen malé množství, zbytek budete dopíjet, takže...

Jak na velikonoční sekanou | recept

K velikonočnímu hodování bezesporu patří i domácí sekaná. Vyzkoušejte si letos připravit sekanou trochu netradičně s pancettou, krémovým sýrem a medvědím česnekem. K velikonoční sekané můžete servírovat například brambory s bylinkami a máslem....

Jak připravit skládané řízky | recept

Skládané řízky | recept. Řízky – jednoduché jídlo, které zvládne připravit úplně každý. I tak zdánlivě obyčejný pokrm můžete ozvláštnit různými úpravami. Stačí zapojit fantazii a můžete mít řízky pokaždé jinak. A není-li vaření zrovna vaší silnou...

Jak uvařit švédské roštěnky se smetanovou omáčkou | recept

Švédské roštěnky se smetanovou omáčkou | recept. Následující recept je ze staré kuchařské knihy mojí maminky. Takto připravené roštěnky nám moc chutnají, omáčka je pikantní a kapary mají zvláštní chuť. Setkala jsem se s několika recepty na švédskou...

Jak připravit hovězí závitky s rýží | recept

Hovězí závitky s rýží | recept. Patřím k lidem, pro které je vaření relax. Občas se nechám unést fantazií a zkouším nové kombinace a nápady. Nejvíce si „užívám“ při přípravě jídel z masa, je tolik možností! Kuchařskou knihu mám jen jako volnou...

Jak na moravského vrabce se špenátem

Moravský vrabec je klasickým pokrmem, který ochutnal snad téměř každý. Vyzkoušejte si připravit moravského vrabce trochu jinak, o něco zdravěji a se špenátem. K moravskému vrabci se skvěle hodí bramborový knedlík. Pokud si chcete na moravském vrabci...

Jak připravit ďábelské kuřecí kousky | recept

Ďábelské kuřecí kousky | recept. Smažená jídla by se měla zařazovat do jídelníčku jen výjimečně, neprospívají našemu zdraví. Jak už to ale tak většinou bývá, nezdravá jídla většinou dobře chutnají. Uvedený recept je toho důkazem. Neuvádím záměrně...

Jak připravit kachní prsa se zeleninovým salátem | recept

Kachní prsa se zeleninovým salátem | recept. Pečená kachna je typickým slavnostním jídlem při různých příležitostech. Má velmi chutné maso, ale obsahuje nejvíce tuku ve srovnání s ostatní drůbeží. Tuk je nejvíce obsažen v kůži, proto chcete-li spíše...

Stránky

Sdílet