Masa

Jak udělat kuřecí játra na cibulce | recept na kuřecí játra jako minutka

Kuřecí játra jako minutka – kuřecí játra na cibulce – recept. Drůbeží játra jsou oblíbeným jídlem, nejen proto, že jsou...

Jak uvařit párky, aby nepopraskaly

Možná nad tímto problémem vyskytujícím se nezřídka v kuchyních bádalo nespočet vědců. Vždyť popraskané párky zkazí celý...

Jak grilovat krevety | recept

Grilované krevety | recept. Mořské plody se na grilování hodí stejně dobře jako marinované maso, s tím rozdílem, že...

Jak připravit živáňskou pečeni na grilu | recept

Živáňská pečeně na grilu | recept. Živáňská pečeně je slovenská specialita z vepřového nebo skopového masa. Je to...

Jak udělat ražniči na plech | recept

Ražniči na plech | recept a popis pracovního postupu. Připravovat ražniči na plechu, to není žádný prohřešek proti...

Jak uvařit staročeskou sváteční polévku kaldoun | recept

Recept na staročeskou polévku kaldoun. Kaldoun se připravoval ke svátečnímu obědu, kdy se jako hlavní chod podávala...

Jak upéct vepřové koleno | recept

Vepřové koleno je maso, jež vás při dobré úpravě překvapí chutí a šťavnatostí. Je oblíbené na grilování, pečení i uzení...

Jak udělat záhoracký závitek | recept

Recept na pravý záhorácký závitek. Záhorácký závitek je slovenské jídlo, které zůstalo na českých talířích od dob...

Jak upéct vepřový bůček klasicky | recept

Pečený bůček recept – návod na klasický pečený – rozpečený bůček. Dobře upečený vepřový bok je pochoutkou spíše „...

Jak zavařovat maso do sklenic | recept

Zavařování masa do sklenic. Jednoduchá, rychlá a chutná večeře nebo snadné řešení pro dovolenou na chalupě – to je...

Jak uvařit rumunský guláš | recept

Rumunský guláš | recept. Guláš je jídlo, které má obrovské množství variací. Asi nikdo ho nevaří z přesně odvažovaných a stále stejných přísad. Experimenty zkrátka ke gulášovému vaření patří. Recept uvedený níže, je inspirovaný rumunským jídlem....

Jak připravit indické kuře tandoori | recept

Indické kuře tandoori | recept. Indická kuchyně je charakteristická voňavým a výrazným kořením. Pokud Vás již omrzelo tradiční pečené kuře, zkuste si jej připravit v indickém stylu. Kuře tandoori Vás jistě překvapí jednoduchou přípravou. Dá se...

Jak připravit čínské sladkokyselé kuře | recept

Čínské sladkokyselé kuře | recept. Sladkokyselé kuřecí maso patří mezi tradiční recepty čínské kuchyně. Doma si jej připravíte velmi snadno a navíc bez použití glutamátu. Na následujících řádcích naleznete postup, jak čínské sladkokyselé kuře...

Jak na špikování masa | rady a triky

Chystáte se připravovat svíčkovou nebo rajskou? Prošpikujte maso, například slaninou a mrkví, získáte velmi chutnou a šťavnatou pečínku. Nevíte si rady, jak na špikování masa? Nevadí, zhlédněte následující video z kanálu Kuchyně Lidlu, dozvíte se,...

Jak připravit rychlou pomazánku z krůtího masa | recept

Rychlá pomazánka z krůtího masa | recept. Domácí pomazánky existují v mnoha variantách a jsou zaručeně zdravější než většina kupovaných. Rychlá pomazánka z krůtího masa Vás potěší velmi snadnou a bleskovou přípravou a také svou variabilitou. Pro ...

Jak upéct kuřecí křupavé kousky | recept

Kuřecí křupavé kousky | recept. Křupavé kousky kuřecího masa, upečené podle následujícího receptu, potěší zejména ty, jež mají v oblibě jistý řetězec rychlého občerstvení. Netvrdím, že chuť je zcela totožná, ale rozhodně může kuřeti jistého...

Jak připravit kuřecí játra po farmářsku | recept

Kuřecí játra po farmářsku | recept. Játra jsou vděčnou a levnou surovinou, ze které se dají připravovat nejrůznější pokrmy. Určitě znáte játra dušená na cibulce. Pokud si je chcete připravit v chuťově výraznější variantě doplněné o zeleninu,...

Jak upéct vepřové maso v cibuli | recept

Jak upéct vepřové maso v cibuli | recept. Vepřové maso s cibulí je další recept na jídlo z jednoho hrnce. Minimum surovin, práce i nádobí a výsledek je naprosto skvělý. Pokrm z vepřového masa se podává teplý i studený po rozležení. Ohřátý druhý den...

Jak upéct kuře na divoko s nádivkou | recept

Kuře na divoko s nádivkou | recept. Kuřecí maso je v kuchyni nejvíce variabilní ze všech mas. Chuťově je nepříliš výrazné a proto se výborně kombinuje se zeleninou, ovocem a různými druhy koření. Následující recept na kuře s nádivkou je sice mírně...

Jak připravit Wellington z vepřové panenky | recept

Wellington z vepřové panenky | recept. Na „správný Wellington“ se používá pravá hovězí svíčková. Je to jídlo poměrně drahé, a proto se většinou podává při slavnostních příležitostech. Pro méně významné akce můžete udělat obdobu tohoto receptu z...

Stránky