Co je potřeba

tequila 4 cl,
Triple Sec 2 cl,
limetová šťáva 2 cl,
sůl,
drcený led

1

Koktejl z tequily obvykle připravujeme s pomerančovou a limetkovou šťávou, známé jsou ale i různé varianty míchaného alkoholického nápoje. Jak přípravu nápoje začít? Na okraji koktejlové sklenky vytvoříme slanou krustu.

2

Do shakeru vložíme tequilu, Triple Sec, což je třikrát destilovaný likér z pomerančové kůry, a limetovou šťávu a vše protřepeme. Připravený drcený led můžeme smíchat v shakeru s nápojem, anebo umístit spíše do sklenice zvlášť.

3

Margaritu nakonec opatrně nalijeme do sklenky tak, aby se neporušila krusta ze soli. A je hotovo.

4

Margaritu podáváme podle receptu dozdobenou o kousek omyté limetky.

Tipy

Oficiální norma IBA (seznam koktejlů International Bartenders Association) uvádí, že koktejl Margaritá má tvořit 50% tequila, 29% pomerančový likér a 21% čerstvě vymačkaná limetová šťáva. 3.5 cL (7 dílů) tequila 2 cl (4 díly) pomerančový likér 1.5 cL (3 díly), limetková šťáva Pro výrobu (namíchání) tohoto nápoje je vhodné i jiné ovoce, například mango, broskev, jahoda banán, meloun nebo maliny.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.533335
Average: 4.5 (15 votes)