Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit nepečený dort Napoleon | krémový dezert ze sušenek

Jak připravit nepečený dort Napoleon | krémový dezert ze sušenek

Jak připravit nepečený dort Napoleon | krémový dezert ze sušenek. Moučník, který si budete moci připravit podle následujícího receptu, má původ v Rusku. Existuje v mnoha různých verzích, tento nepečený ze sušenek se nejčastěji uvádí pod názvem „líný Napoleon“. Dort je oblíbenou pochoutkou dětí i dospělých a hodí se pro každou příležitost. 

Co je potřeba

  • 500 g sušenek
  • 100 g cukru
  • 2 vejce
  • 60 g škrobu
  • 80 g másla
  • 5 lžic kondenzovaného mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
1

Množství uvedené v rozpisu stačí pro malý dort. Doporučuji dávku zdvojnásobit, ručím za to, že se dezert rychle „rozejde“. Moučník dělám z máslových supermarketových sušenek.

Jak připravit nepečený dort Napoleon | krémový dezert ze sušenek
2

Nejprve uvařte krém. Mléko s vanilkovým extraktem přiveďte k varu. Vejce, cukr a škrob rozmíchejte a pomalu, za stálého šlehání přilijte veškeré horké mléko. Vraťte na sporák a vařte do zhoustnutí. Stále metličkou prošlehávejte, aby byl krém hladký. 

Jak připravit nepečený dort Napoleon | krémový dezert ze sušenek
3

Jakmile krém zhoustne, odstavte ho a zašlehejte do něj máslo a kondenzované slazené mléko - Salko. Salko můžete klidně vynechat, ale s ním má krém jemnější chuť.

Jak připravit nepečený dort Napoleon | krémový dezert ze sušenek
4

Na dno formy nalijte trochu krému a vyskládejte sušenky. Vrstvu sušenek opět potřete krémem a znovu položte sušenky po celé ploše. Takto postup opakujte, poslední vrstvu bude tvořit krém. Dort by měl mít alespoň pět vrstev, ale samozřejmě záleží na vás.

Jak připravit nepečený dort Napoleon | krémový dezert ze sušenek
5

Povrch uhlaďte a ozdobte rozdrcenými sušenkami, ořechy nebo jakýmkoli posypem. Nechte dort vychladit a proležet alespoň dokud neztuhne. Ideální je nechat ho v chladu přes noc a krájet až druhý den.

Jak připravit nepečený dort Napoleon | krémový dezert ze sušenek
Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články