Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit nudličky z vepřového masa s houbami | recept

Jak připravit nudličky z vepřového masa s houbami | recept. Houbové jídlo, na nějž je dnešní návod, pochází z německé kuchyně. Na jeho přípravu budete potřebovat houby stročky a lišky - tyto druhy jsou v Německu a jiných zemích oblíbenější než u nás. Letos se houbám daří a obě houby jsou v lesích celkem hojně, proto neváhejte a vydejte se na vycházku. Když se zadaří a vrátíte se domů s úlovkem, zkuste si uvařit minutku podle článku. Obě houby mají výraznou chuť a spojení s vínem, masem a bazalkou je opravdu skvělé.

Co je potřeba

  • 500 g vepřového masa z kýty
  • 1 větší cibule
  • 125 ml červeného vína
  • 150 g směsi lišek a stročků
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • čerstvá bazalka
  • mletý pepř
  • lžička škrobu
1

Začněte tím, že očistíte houby a větší plodnice rozdělíte na menší kousky. Pokud máte na výběr, volte raději drobnější houby, v hotovém jídle vypadají lépe. Houby nezaměňujte za jiný druh, ale do jídla můžete přidat jen samotné lišky nebo stročky. Směs obou druhů vypadá nejlépe, pokrm je barevnější. 

2

V rozpáleném oleji osmahněte drobně pokrájenou cibuli do světle žluté barvy a přidejte připravené houby. Promíchejte a zakryjte poklicí. Houby nechte 10 minut vařit pod poklicí ve vodě, která se z nich uvolní. Pak odkryjte a vodu nechte odpařit. Občas směs promíchejte.

3

Mezitím vepřové maso nakrájejte na proužky nebo kousky.  Vepřové maso můžete zaměnit za hovězí nebo drůbeží, záleží na tom, jaké máte nejraději. Originální recept doporučuje hovězí minutkové. Maso přidejte k houbám ve chvíli, kdy je všechna volná tekutina odpařená. Ze všech stran ho nechte zatáhnout (maso zbělá), osolte, okořeňte pepřem a podlijte vínem. Uvařte doměkka.   

4

Zahustěte lžičkou škrobu rozmíchanou v malém množství studené vody. Nakonec vmíchejte pokrájenou čerstvou bazalku. Podávejte s dušenou rýží a naloženými brusinkami.

Na talíři je možné masovo houbovou směs ozdobit lžící kysané smetany.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.