Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit papriky s mletým masem a cuketou

Dnešní recept je tak snadný, že je zbytečné uvádět přesné množství jednotlivých ingrediencí. Řiďte se vlastní chutí, nic nejde pokazit. Stejně tak máte na výběr druh mletého masa, může být drůbeží, vepřové, hovězí nebo směs. Paprika je lepší silnostěnná libovolné barvy, ale i s obyčejnou zeleninovou, tak jako na fotografii, neuděláte chybu. Jídlo lze připravit i na venkovním grilu. Hodí se k němu chléb a dresingy podle chuti každého strávníka.

Co je potřeba

  • 500 g mletého masa
  • 1 celé vejce
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • čerstvé oregano, bazalka, rozmarýn nebo jiná bylinka
  • trochu strouhaného bílého pečiva
  • mléko na zvlhčení strouhanky
  • česnek podle chuti
  • tvrdý sýr na posypání
  • papriky
  • cuketa
  • olej
1

Jemně umleté maso promíchejte s mlékem zvlhčenou strouhankou, vejcem, solí a pepřem. Ochuťte nadrobno nakrájenou oblíbenou bylinkou a česnekem podle chuti. 

2

Opláchnutou cuketu neloupejte. I se slupkou ji nakrájejte na plátky asi 1 cm silné. Z paprik odstraňte semeníky a příčně je rozkrojte na několik kousků.

3

Pekáč potřete olivovým olejem a poskládejte na dno cuketová kolečka. Lehce je osolte a na každý kousek položte část papriky. Takto vytvořené kalíšky naplňte připraveným mletým masem.

4

Na závěr každý kousek posypte libovolným strouhaným sýrem a zapečte v troubě při 200 °C (program gril). Sýr se roztaví a získá zlatohnědou barvu. Zapékání bude trvat asi 20 minut. Maso uvnitř musí být důkladně propečené. Podávejte s chlebem.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit houbové rizoto po maďarsku
Jak uvařit houbové rizoto po maďarsku | recept na rizoto z čerstvých hub. V novém článku vám představím recept maďarské kuchyně – zapečené houbové riz…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.