Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit pikantní tortillu plněnou žampionovou směsí | snadný recept bez masa

Jak připravit pikantní tortillu plněnou žampionovou směsí | snadný recept bez masa. Takto připravujeme tortillu většinou při grilování masa, aby bylo co zakousnout, než bude hotové. Tortilly s žampionovou směsí jsou rychle připravené a jako předkrm ideální. 

Co je potřeba

žampiony

Marináda:

  • 3 lžíce paprikové pasty harissa
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • citronová šťáva
  • 2 lžíce olivového oleje

Tortilly

  • smetana
  • špenát
  • citron
  • olivový olej
  • mořská sůl
1

Žampiony nakrájejte na silnější plátky. Vyzkoušejte steakové žampiony, jsou na gril nejlepší. Hodí se i ostatní druhy žampionů.

2

V misce promíchejte veškeré ingredience na marinádu: harissu, javorový sirup, česnek, rajský protlak, olivový olej a citronovou šťávu.

3

Žampionové plátky obalte marinádou a napíchejte na špejli. Ogrilujte je z obou stran.

Čerstvé špenátové listy natrhejte na kousky a promíchejte se zakysanou smetanou, mořskou solí, olivovým olejem a šťávou z citronu v takovém poměru, aby vám směs chutnala.

4

Tortilly ohřejte na grilu.

5

Na tortilu shrňte ogrilované houby, přidejte trochu špenátové směsi (lze vynechat) a tortillu zabalte. Podávejte ještě teplé.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články