Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit pizzabagety | recept

Pizzabagety | recept. Kdo by neměl rád rozpečené pečivo, obyčejné topinky se však mohou snadno přejíst. Díky několika rafinovaným fíglům pizzabagety nadchnou i odpůrce klasických topinek. Díky koření získá tento pokrm opravdovou chuť pizzy. Uzenina zajistí pikantnost, kterou skvěle doplní rozpečené sýry. Nesmí chybět mozzarella ani parmazán. Pizzabagety se hodí jako rychlá a nenáročná večeře nebo jako občerstvení pro návštěvy. V takovém případě použijte menší kousky baget, které můžete servírovat jako jednohubky.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat na 2 porce:

- 1 a půl dlouhé tmavé bagety
- půl krabičky rajčatové passaty
- koření na pizzu
- 1 mozzarella
- parmazán na posypání
- 100 g parmské šunky nebo pikantnějšího salámu
- bazalka na ozdobu

1

Troubu předehřejeme na 180 °C. Nejprve si každou bagetu rozdělíme na tři stejné díly. Všechny bagetové špalíčky rozkrojíme podélně. Na plech natáhneme pečící papír a bagety na něj rozložíme. Do menší misky nalijeme všechnu rajčatovou passatu, pokud ji zrovna nemáme po ruce, můžeme použít i méně sladký kečup, ale passata je samozřejmě lepší. Do misky přidáme koření na pizzu, tím rozhodně nešetříme, aby bagety opravdu chutí připomínaly pizzu. Koření s passatou důkladně promícháme.

2

Okořeněnou passatou pomažeme rovnoměrně připravené bagety. Potom rozprostřeme plátky parmské šunky nebo pikantního salámu po namazaných bagetách.

3

Nakonec slijeme mozzarellu z nálevu a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Na připravené bagety rovnoměrně poklademe kousky mozzarely a navrch je posypeme parmazánem.

4

Plech s bagetami vložíme do předehřáté trouby a zapékáme přibližně 10 minut, dokud se mozzarella neroztaví a eidam nezezlátne. Zapečené bagety můžeme ještě před podáváním ozdobit bazalkou. Dobrou chuť.

Pokud pokrm připravujeme pro zapřísáhlé vegetariány, můžeme použít více druhů sýra, výborné jsou pizzabagety například s hermelínem.

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.