Jak připravit pomazánku z pečené cukety | recept
Pomazánka z pečené cukety | recept. Cuketová sezóna pomalu končí, pojďme využít přebytky z letošní úrody a užít si cukety do poslední chvíle. Zkuste podle následujícího receptu připravit pomazánku, kterou si oblíbí celá rodina. Pokud máte větší množství cuket, můžete ji nadělat do zásoby a zavařit na chladnější období roku. Vedle cuket budete na přípravu této pomazánky potřebovat cibuli, olivový olej, česnek a kečup. Pomazánku z cukety skvěle dochutí vinný ocet, worcester, chilli omáčka a troška cukru a soli.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
- 500 g cukety
- olivový olej na opečení
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžíce kvalitního kečupu (ideálně méně slazeného, k dostání je např. kečup slazený stévií)
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 1-2 lžičky chilli omáčky
- chléb či pečivo k podávání
- eidam k podávání
Jakmile je cuketa hotová, ochutíme ji solí, přilijeme vinný ocet, přimícháme kečup, nejlepší je využít méně slazené varianty, které jsou dnes již na trhu běžně k dostání, sladká chuť kečupu by zbytečně přebila všechny ostatní chutě. Následně přilijeme ještě worcestrovou a chilli omáčku. Všechno důkladně promícháme.
Diskuze k článku