Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit remuládu s jarní cibulkou | recept

Jak připravit remuládu s jarní cibulkou | recept

Remuláda s jarní cibulkou | recept. Pokud patříte mezi milovníky jarní cibulky, určitě nepohrdnete následujícím receptem. Jarní cibulka zde tvoří hlavní chuťovou složku, dále ji doplňuje okurka hadovka, pikantnost dodá chilli paprička a česnek. Remuláda obsahuje také hořčičné semínko, bazalku, citronovou šťávu, která směs lehce okyselí a zároveň ji trochu konzervuje. Chuťovou rovnováhu remuládě dodává třtinový cukr. Remuládu nechte alespoň den odležet, chutě se skvěle propojí. Hodí se jako doplněk ke grilování takřka čehokoli.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 5 větších jarních cibulek
  • ½ okurky hadovky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžičku chilli omáčky či nakládaných chilli papriček
  • hrst lístků bazalky
  • 2 lžíce hořčičného semínka
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíci třtinového cukru
1

Jako první si očistíme jarní cibulky a omyjeme je. Následně je nakrájíme nadrobno a vhodíme do mísy, kterou lze zavíčkovat. Okurku oloupeme, podélně rozřízneme, zbavíme ji semínek a nakrájíme na drobné kousky. Okurku přihodíme k jarním cibulkám a promícháme.

2

Česnek zbavíme slupky a prolisujeme do mísy, přidáme chilli omáčku nebo chilli papričky (ty musí být samozřejmě nasekané na velice malé kousky). Všechno důkladně promícháme.

3

Na pánvi necháme na sucho opražit hořčičná semínka. Mezitím opereme bazalku a nasekáme ji nadrobno.

4

Citron důkladně omyjeme, poválíme ho na kuchyňské lince a pomačkáme, aby se šťáva lépe uvolnila. Citron rozřízneme na poloviny, jednu uložíme zpět do lednice a z druhé vymačkáme šťávu. Hořčičná semínka společně s citronovou šťávou, třtinovým cukrem a bazalkou smícháme a necháme odležet.

5

Remuládu podáváme k pečenému nebo grilovanému masu, skvěle chutná i ke klobásám nebo párkům.

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit polévku z patizonu | recept
Jak uvařit polévku z patizonu | recept
Polévka z patizonu | recept. Patizon se v kontextu české kuchyně neřadí mezi příliš využívané zeleniny. Jeho nejklasičtější úpravou je obalení a smaže…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.