Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit ricottové marokánky | recept na tradičně netradiční cukroví marokánky

24. Listopad 2020

Jak připravit ricottové marokánky | recept na tradičně netradiční cukroví marokánky. Marokánky jsou součástí vánočního cukroví v mnoha domácnostech. Voňavé placičky plné oříšků, kandovaného a sušeného ovoce, někdy omočené v čokoládě, nabízejí širokou škálu možností, co vlastně do marokánek přidat.

V tomto receptu nabízím přidání italského syrovátkového sýru Ricotta. Vláčnost a křehkost marokánek tak budete mít zaručenou.

 

Co je potřeba

Uvedené množství surovin vychází na 35–40 marokánek.

  • 70 g másla
  • 75 g krupicového cukru
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 vajíčko
  • 125 g ricotty
  • 30 g sušených brusinek
  • 60 g kandovaného ovoce
  • 30 g mandlí
  • 30 g nesolených arašídů
1

V míse utřete povolené máslo spolu s krupicovým cukrem.

2

Přimíchejte vajíčko a ricottu.

3

Do řádné utřené hmoty přidejte kandované ovoce, brusinky a nasekané arašídy s mandlemi. Směs promíchejte.

4

Na závěr přidejte hladkou mouku a prášek do pečiva.

5

Vypracujte mokré a poměrně lepivé těsto.

6

Čajovou lžičkou namočenou ve vodě tvořte hrudky a rovnou je klaďte na plech vyložený pečícím papírem.

7

Marokánky pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C, 15–20 min, dokud nezačnou zlátnout.

8

Uchovávejte v chladu a podávejte alespoň den (raději více) po uložení, aby marokánky měly čas náležitě zvláčnět.

Marokánky můžete nechat v této zdravější variantě, nebo je jemně z dolní strany namočit v rozpuštěné čokoládě.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct měkké marokánky | recept
Marokánky | recept. Marokánky, jak už název napovídá, dorazily na naše sváteční stoly z arabského světa, ale brzy se staly oblíbeným vánočním cukrovím…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.