Jak připravit sněhové pečivo | recept
Sněhové pečivo | recept. Sněhové pečivo je trochu pracnější, ale při vánočním pečení zbývá v kuchyni hodně bílků a je škoda je nevyužít. Článek přináší osvědčené rady, jak postupovat, aby se pečivo z našlehaných bílků povedlo. Ze sněhové hmoty se dají vytvářet různé tvary, přidáním kakaa nebo trošky potravinářského barviva i různobarevné. Výborně chutnají i opražené oříšky přidané do sněhové hmoty. Z bílkové hmoty si můžete vyrobit také řetězy na stromeček. Stačí na plech vedle sebe naklást malé hromádky sněhu a položit přes ně nit.
Co je potřeba
- vaječné bílky
- 70-100 g krupicového cukru na 1 bílek
- bramborový nebo kukuřičný škrob
- cukr moučka
2.Dávkování cukru na bílkové pečivo je 70 až 100 g cukru na jeden bílek. Vhodnější je cukr krupicový nebo krystalový než moučkový. S těmito cukry se bílky mohou šlehat hned od začátku, kdežto moučkový cukr lehce vmícháme až nakonec do ušlehaných bílků. Nejlepší způsob je rozdělit množství cukru na dvě dávky, jednu dávku (cukr krystal) šlehat s bílky od začátku a druhou dávku (cukr moučku ) v míchat do sněhu nakonec.
8. Trouba může být zavřená, délka sušení je různá, podle toho o jakou troubu se jedná. Doporučuji zapnout ventilátor, ale pečivo usušíte i bez něj. Hotové sněhové pečivo po vychladnutí uskladněte v dobře uzavřené nádobě v suchu. Snadno přijímá vlhkost z okolí a začne se lepit.
Tipy
Do sněhu je možné přidat lžíci citronové šťávy, ale není nutná.
Diskuze k článku