Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit špagety s cuketovým krémem | recept

Jak připravit špagety s cuketovým krémem | recept. Také jste slyšeli vtip o novém letním pozdravu? Lidé prý se zdraví slovy: Nechceš cuketu? Za mě to tedy žádný vtip není, je to totiž na vesnici všudypřítomná realita. Cuketu na zahrádce nemám, přesto jich mám v sezoně nadbytek. Naštěstí celá rodina tuto zeleninu miluje a tak ji také často připravuji. Pokud jste na tom stejně, jeden vyzkoušený a superrychlý recept si můžete podle návodu také uvařit.

Co je potřeba

  • ½ cibule 
  • 4 stroužky česneku
  • 2 střední nebo 4 malé cukety
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • ¼ šálku vody v níž se vařily těstoviny
  • ¾ šálku rostlinného mléka (smetany na vaření)
  • ¼ šálku tahini 
  • 1 šálek bazalky
  • šťáva z ½ citronu
  • pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje
  • těstoviny dle výběru
  • volitelně šálek bílých fazolí 

šálek = 200 ml

1

Připravte si všechny potřebné ingredience. Pokud nejste vegetariáni, nahraďte rostlinné mléko 12% smetanou na vaření.

Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, česnek nasekejte na plátky a neoloupanou cuketu na kostky.

Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny a mezitím připravte omáčku.

2

V pánvi rozehřejte olej,  a orestujte na něm cibuli do sklovita. Přidejte česnek, cuketu a asi 10 minut vařte. Cuketa musí změknout. Směs následně přendejte do mixeru.

3

Do mixovací nádoby vložte všechny zbylé ingredience: droždí, tahini pastu, citronovou šťávu, pepř, bazalku, rostlinné mléko (smetanu) a vodu, v níž se vařily těstoviny. Vše dohromady rozmixujte do hladkého krému.

4

Uvařené scezené těstoviny promíchejte s omáčkou a můžete přidat bílé fazole z konzervy. Ihned podávejte

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.