Co je potřeba

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 balení semolinových špaget (asi 400 g)
  • 1 středně velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g pokrájených růžiček brokolice
  • 100 g zelené papriky
  • 3 velká rajčata
  • 200 ml pasírovaných rajčat
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra
  • hrst listového špenátu či mangoldu
  • 1 lžička soli, pepř, chilli paprička či koření, čerstvé bylinky (vhodná je třeba bazalka, tymián, oregano či rozmarýn)
  • 1 litr vody či zeleninového vývaru
1

V dostatečně velkém hrnci rozehřejeme rostlinný olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Následně do hrnce přidáme na kousky nakrájená rajčata, brokolici a papriku. Zeleninu osolíme, opepříme a zalijeme pasírovanými rajčaty a vodou či vývarem.

2

Posléze do hrnce vložíme špagety a vše přivedeme k varu. Poté plamen stáhneme a těstoviny vaříme nezakryté na mírném ohni za velmi častého míchání asi 8 – 10 minut.

3

Nakonec do hrnce nasypeme lístky špenátu či mangoldu a krátce je povaříme. Směs dochutíme pokrájenou chilli papričkou a nasekanými čerstvými bylinkami.

4

Špagety se zeleninou podáváme posypané strouhaným sýrem, čerstvými bylinkami a případně i dýňovými či slunečnicovými semínky.

Tipy
  • Zeleninu v receptu můžete libovolně obměňovat. Zkuste přidat třeba cuketu, mrkev, lilek, dýni, rukolu, chřest, kapustu, ale klidně také žampiony či jiné houby.
  • Část vývaru je možné nahradit bílým vínem.
Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)