Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit španělské empanadillas | recept

Jak připravit španělské empanadillas | recept

Jak připravit španělské empanadillas | recept. Empanadillas jsou oblíbené španělské tapas. Jde vlastně o kapsu z listového těsta naplněnou nejrůznějšími náplněmi. Tradičními ingredience náplní jsou krevety, rajčata a vařená vejce, ale ty ostatní záleží jen a jen na fantazii kuchaře.

Co je potřeba

1 balíček listového těsta
2 cibule
2 rajčata
1 lžíce másla
250 g houbové směsi
podle chuti sůl a pepř
1 špetka chilli
1 lžíce olivového oleje
2 vejce
100 g kuchyňsky upravených krevet
1 žloutek na potření

1

Nejdříve si připravíme náplň. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Malé krevety ponecháme vcelku, větší pokrájíme na kousky.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo a vhodíme na něj cibuli. Smažíme, dokud cibulka nezesklovatí, poté přidáme rajčata, houby, krevety a všechno koření. Dusíme 15 minut. Nakonec odstavíme z plotny a vmícháme pokrájená vejce.

3

Troubu předehřejeme na 200°C. Z listového těsta vyválíme plát, ze které za pomoci větší misky vykrajujeme kolečka. Na polovinu kolečka vložíme lžíci náplně, okraje navlhčíme vodou, přehneme na půl a prsty konce těsta dobře spojíme.

4

Hotové empanadillas pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme v troubě asi 15 minut. Podáváme teple, ale velmi dobře chutnají i studené.

Autor: notburga
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat španělský flan | recept
Jak udělat španělský flan | recept
Jak udělat španělský flan | recept. Flan de casa – „domácí flan“ – něco malého k snědku. Jeden typický španělský recept, na který natrefíte v každé re…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.