Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit špenátové vafle | recept

Jak připravit špenátové vafle | recept. Špenátové vafle mohou být skvělou a zdravou snídaní či svačinou. Pokud k nim přidáte třeba cottage cheese či volské oko, pak vafle poslouží i jako vydatný oběd či večeře. Recept na špenátové vafle, který je velmi rychlý, jednoduchý a navíc zdravý, naleznete v následujícím článku.

Co je potřeba

  • 150 ml mléka
  • 50 g špaldové mouky
  • 50 g ovesných vloček
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 150 g listového špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř, bylinky
  • máslo či olej na vymazání vaflovače
1

Ovesné vločky dodají vaflím vlákninu, cenné vitamíny a minerály (např. vitamíny skupiny B, vitamín E, vápník, draslík, železo a mnoho dalších). Navíc Vám pomohou s hubnutím, jelikož udržují stabilní hladinu cukru v krvi a také pomáhají snižovat cholesterol.

Špenát pak obsahuje velké množství bílkovin, vitamíny A, C, E, K, vitamíny skupiny B, betakaroteny a z minerálů vápník, železo, draslík a mnoho dalších látek prospěšných pro náš organismus. Konzumace špenátu má pro naše tělo velký význam, proto by měl být pravidelnou součástí jídelníčku.

2

A jaký je postup?

Ovesné vločky a špenát rozmixujeme na jemnější kousky.

3

V misce smícháme vejce s ovesnými vločkami, moukou s práškem do pečiva, špenátem, solí, pepřem, čerstvými bylinkami a prolisovaným česnekem. Nakonec přilijeme mléko a dobře promícháme.

4

Těsto necháme asi 15 minut odpočinout. Mělo by mít zhruba stejnou konzistenci jako těsto na palačinky, pokud moc zhoustne, doředíme jej trochou mléka.

5

Těsto rozetřeme do vyhřátého a vymazaného vaflovače a vafle upečeme dozlatova. Podáváme je s čerstvou zeleninou.

  • Do těsta můžete přidat také strouhaný sýr.
  • Pokud použijete bezlepkové ovesné vločky a rýžovou či kukuřičnou mouku, recept bude vhodný i při bezlepkové dietě.
Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.