Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit staročeské lívance | recept

Vítejte na mém receptu na staročeské lívance. Jedná se o velmi jednoduchý recept na lívance, který ovládala už naše prapraprababička. Hotové staročeské lívance můžete zdobit absolutně čímkoli, záleží na vaší chuti. Pojdme na recept!

Co je potřeba

20 g droždí
1 špetka soli
1 lžíce másla
1 lžíce cukru
300 g polohrubé mouky
500 ml mléka
2 ks velkých vajec

1

150 ml mléka mírně ohřejeme, nalijeme do mísy, přidáme cukr a lžičku mouky. Nakonec rozdrobíme droždí a necháme na teplém místě 15 minut vzejít (na kvásku se musí vytvořit bublinky).

2

Přidáme ostatní ingredience, dobře zpracujeme a necháme na teplém místě kynout 45-60 minut. Mísu nezapomeneme přikrýt utěrkou, jinak by těsto oschlo. Vykynuté těsto zdvojnásobí svůj objem.

3

Mezitím vymažeme lívanečník: do každého dílku nalijeme lžičku oleje, necháme rozpálit a pak naběračkou naléváme těsto. Lívance smažíme po obou stranách dočervena.

Autor: notburga
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct staročeský trdelník | recept
Jak upéct staročeský trdelník | recept. Trdelník zná určitě každý. Váleček z kynutého těsta pečený na kovové trubce a sypaný cukrem a skořicí se často…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.