Co je potřeba

20 g droždí
1 špetka soli
1 lžíce másla
1 lžíce cukru
300 g polohrubé mouky
500 ml mléka
2 ks velkých vajec

1

150 ml mléka mírně ohřejeme, nalijeme do mísy, přidáme cukr a lžičku mouky. Nakonec rozdrobíme droždí a necháme na teplém místě 15 minut vzejít (na kvásku se musí vytvořit bublinky).

2

Přidáme ostatní ingredience, dobře zpracujeme a necháme na teplém místě kynout 45-60 minut. Mísu nezapomeneme přikrýt utěrkou, jinak by těsto oschlo. Vykynuté těsto zdvojnásobí svůj objem.

3

Mezitím vymažeme lívanečník: do každého dílku nalijeme lžičku oleje, necháme rozpálit a pak naběračkou naléváme těsto. Lívance smažíme po obou stranách dočervena.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.0625
Average: 4.1 (16 votes)