Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit sushi v tempuře | recept

Jak připravit sushi v tempuře | recept. Tempura je těstíčko užívané v japonské národní kuchyni, například při přípravě sushi, které je vyrobené ze studené vody a pšeničné mouky tempurako. Pšeničnou mouku tempurako lze zakoupit ve specializovaných obchodech s asijskými potravinami. Popíšeme si zjednodušenou podobu poměrně náročného receptu na přípravu tempury pro vaše sushi v domácích podmínkách. Není však nad hotový produkt přímo z japonské kuchyně, například když si objednáte nějaký sushi set.

Co je potřeba

mrkev
bílá ředkev
paprika
kadeřavá petrželka
houby šítake
tempurako
rýže

1

Nejprve si připravíme houby, pro tento recept použijeme hlavičky hub, nožičky můžeme využít v kuchyni jiným způsobem. Houby je vhodné den předem naložit do směsi 1/2 šálku sojové omáčky, 1 šálek bílého vína, 2 lžíce cukru a 1/2 lžičky soli. Mrkev, ředkev a papriku nakrájíme na menší kousky. Petrželku rozdělíme na snítky.

2

Připravené kousíčky obalíme těstíčkem z tempurako. Poté je položíme do rozpáleného oleje v hluboké pánvi, smažíme, abychom získali zlatavou krustičku. Houby smažíme trošku déle než třeba ředkev. Zbavíme přebytečného oleje.

3

Rýži uvaříme, ideální je rýže určená k přípravě sushi. Podáváme k tempuře, každý kousek namáčíme v sójové omáčce, sladkém bílém vínu, cukru a soli.

Máte chuť na sushi od opravdových kulinářských mistrů? Máme pro Vás tip! Nechte si přivézt sushi nebo jídla z woku od Sushi Time / sushi & wok delivery Praha / domů nebo do kanceláře. Čerstvost, lahodnost a estetický zážitek je zajištěn použitím výhradně nejlepších surovin splňujících požadavky tzv. 'sushi' kvality. Sushi Time nabízí rozvoz sushi a jídel po Praze.
Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit polévku ramen | recept
Jak připravit polévku ramen | recept. Ramen je skvělá japonská polévka s nudlemi a kuřecím nebo vepřovým masem zalitá vývarem. I když původem pochází…
Jak připravit domácí sushi | recept
Sushi je japonskou lahůdkou, která se v posledních desetiletích postupně začala objevovat i v našich končinách. V současné době je pak velice oblíbený…
Jak si vychutnat sushi | tipy
Jak si vychutnat sushi | tipy. Servírování pestrobarevného sushi je samo o sobě elegantní záležitostí. Používá se obvykle porcelán a bambusové nebo dř…
Jak na francouzskou kuchyň | rady
Jak na francouzskou kuchyň | rady. Francouzská kuchyně se vyvinula z italské kuchyně v 17. století, kdy La Varenne, pozoruhodný šéfkuchař Napoleona, n…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.