Světová kuchyně

Jak upéct minicheesecaky | recept

Minicheesecaky | recept. V létě je nejlepší jíst venku, na čerstvém vzduchu prostě chutná všechno lépe. Proto je i dobré volit takový dezert, který se snadno transportuje i servíruje. Přesně to splňují následující minicheesecaky. Ať už se chystáte...

Jak udělat švédskou rybí pomazánku z uzené makrely | recept

Švédská rybí pomazánka z uzené makrely | recept. Máte rádi pomazánky z ryb? A také „točíte“ pořád ty samé recepty? Dostala jsem k ochutnání vzorek pomazánky z uzené makrely, údajně švédský recept. Zachutnala nám, a proto návod předávám dál. Myslím,...

Jak na plněnou foccaciu | recept

Foccacia je italský pečený chléb, který se těstem velmi podobá pizze. Pokud byste rádi ochutnali něco nového a chutného, vyzkoušejte si připravit plněnou foccaciu. Příprava foccacie není nikterak složitá, v následujícím receptu je plněna...

Jak upéct rybu s jogurtem | recept

Jak upéct rybu s jogurtem | recept. Ryby by se měly na našem stole objevovat co nejčastěji, odborníci doporučují zařazovat ryby do jídelníčku alespoň dvakrát týdně. Rybí maso je dietní, lehce stravitelné a obsahuje mnoho důležitých látek pro lidský...

Jak připravit burger na grilu | recept

Burger na grilu | recept. Hamburger se většinou dělá z hovězího masa a přidává se do něj jen sůl a mletý pepř. Tuto definici najdete v kuchařské knize. Dovoluji si vám nabídnout postup na kořeněnou placičku z mletého míchaného masa. My tomu doma...

Jak připravit bramborové lokše | recept

Bramborové lokše | recept. Se „staročeskými“ lokši jste se určitě již setkali, ať již na pouti nebo na jiné společenské akci. Je však nějaký rozdíl mezi lokši a bramborovými plackami? Není, jedná se pouze o dva jiné názvy (nárečních názvů samozřejmě...

Jak upéct zdravější špaldové francouzské éclairs | recept

Zdravější špaldové francouzské éclairs | recept. Francouzský dezert éclairs je zákusek z odpalovaného těsta podobný našim věnečkům, banánkům či větrníkům. Existuje mnoho možností, jak éclairs naplnit a čím je dozdobit. Chcete-li vyzkoušet o něco...

Jak používat zeleninu pak choi

Jak používat zeleninu pak choi | rady a tipy. Pak choi neboli čínské zelí je brukvovitá zelenina stejně jako naše klasické zelí. Jeho využití se u nás omezilo pouze na přípravu zeleninových salátů, existuje však více způsobů, jak pak choi v kuchyni...

Jak uvařit těstoviny s luštěninami | recept

Těstoviny s luštěninami | recept. Italská gastronomie se vyznačuje jednoduchými, lehkými a chutnými recepty, proto je oblíbená na celém světě. Základ italské kuchyně tvoří těstoviny, zelenina, ryby, olivový olej, čerstvé bylinky, luštěniny a houby....

Jak upéct švédský kardamomový koláč | recept

Švédský kardamomový koláč | recept. Ani pálivý, ani sladký, kardamom patří mezi nejzajímavější koření světa a nese s sebou chuť a vůni orientu. Do Skandinávie kardamom přivezli již Vikingové a těší se zde veliké oblibě, přidává se do sladkých i...

Stránky