Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit těstíčko na obalování zeleniny s droždím | recept

Jak připravit těstíčko na obalování zeleniny s droždím | recept

Jak připravit těstíčko na obalování zeleniny s droždím | recept. Máte rádi obalovanou smaženou zeleninu? Někteří z vás jistě namítnou, že smažená jídla nemají ve zdravém jídelníčku co dělat, a že veškeré zdraví prospěšné látky obsažené v zelenině se spolehlivě zničí. Máte jistě pravdu, ale jednou za čas si zdravý člověk může zahřešit nezdravým kalorickým jídlem. Mám pro vás tip na těstíčko s droždím – kynuté. Hodí se na obalování cuket, květáku, plátků hub nebo malých kousků ryb. Prý lze použít i na ovoce, umím si ho představit s banánem (samozřejmě bez soli a pepře, s cukrem), ovšem nezkoušela jsem.

Co je potřeba

  • 300 g hladké mouky
  • 8 g sušeného droždí
  • 400 ml vody
  • mletý černý pepř dle uvážení
  • sůl
  • sádlo nebo olej na smažení
  • cuketa, květák, lilek, plátky hub, malé kousky ryb…
1

Hladkou mouku promíchejte se sušeným droždím, solí a pepřem. Přilijte vodu a ručním šlehačem zamíchejte v těstíčko husté jako na lívance. Nechte na teplém místě přibližně 45 minut kynout.

Jak připravit těstíčko na obalování zeleniny s droždím | recept
2

Zeleninu nebo houby nakrájejte na plátky, raději tenčí. Květák rozeberte na růžičky a krátce předvařte. Můžete obalovat i cibulové kroužky nebo lilek. Lilek nechte před obalováním vypotit. Jestliže budete obalovat cuketu, těstíčko nebude tak křupavé jako u obalovaného květáku. Cuketa obsahuje hodně vody, můžete ji ale nakrájet na hodně tenké plátky. Vyzkoušejte, co vám bude lépe vyhovovat.

Jak připravit těstíčko na obalování zeleniny s droždím | recept
3

Zeleninu namáčejte v těstíčku. Máte-li těstíčko příliš husté a špatně se s ním pracuje, zřeďte ho vodou. Silnější vrstva těsta je po usmažení nadýchaná, slabší zase krásně křupavá. Můžete obalovat všechnu zeleninu najednou, viz doprovodné foto.

Jak připravit těstíčko na obalování zeleniny s droždím | recept
4

Smažte ve vyšší vrstvě oleje nebo sádla z obou stran. Po usmažení papírovým ubrouskem odstraňte přebytečný tuk. Podávejte s vařenými brambory nebo jen tak, samotné.

Jak připravit těstíčko na obalování zeleniny s droždím | recept
Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články