Co je potřeba

  • 600 g brambor
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 3 polévkové lžíce 8% octa
  • 6 polévkových lžic oleje
  • 1/2 kávové lžičky estragonové hořčice
  • sůl
  • mletý pepř
  • trochu cukru
  • cibule
1

Uvaříme brambory ve slupce. Je velmi důležité vařit správné brambory tzv. salátové. Brambory se nesmějí rozpadat, plátky musejí zůstat celé. Uvařené brambory se ještě horké oloupají a nakrájejí na plátky. Plátky se dobře krájejí pomocí kráječe na vajíčka, ale jde to i nožem. Zalijeme svařenou zálivkou a miskou potřeseme. Zálivka se po chvilce do horkých brambor vsákne.

2

Zálivku připravíme tak, že v silném hovězím vývaru svaříme ocet, hořčici, olej, sůl a pepř. Chuť musí být vyvážená, ochutnávejte.

3

Do připravených brambor přidáme pokrájenou cibuli, pro větší barevnost dávám červenou. Do pravého vídeňského salátu ovšem patří šalotka. Opatrně promícháme a můžeme podávat teplý, vlažný i studený. Přeji vám dobré chutnání!

4

Další možnost přípravy vídeňského bramborového salátu – jiný poměr surovin a nálev z vody, postup přípravy je stejný.

Suroviny:

  • 1 kg brambor
  • 6 cl oleje
  • 1 cibule
  • na nálev: 500 ml vody, 1 PL hořčice, 5 PL octa, 2 PL cukru krupice, sůl a pepř podle chuti

 

Tipy

Vyzkoušejte si připravit také vynikající francouzský bramborový salát, který se skvěle hodí na obložené chlebíčky, vejce, nebo jako samostatný pokrm s paprikou. Recept naleznete zde: Jak připravit Francouzský bramborový salát  | recept

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.75
Average: 3.8 (8 votes)