Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit tvarohové kokosky | recept

Kokosky s tvarohem - recept. Nemůže snad být nic jednoduššího, než upéct kokosky. Stačí smíchat pár ingrediencí, kde je právě kokos dominantní složkou. Kokos smícháme s bílky a po snadném upečení je hotovo. Kromě toho, že kokosky nejsou vůbec pracné, také výborně chutnají. Aby kokosky byly bezprostředně po upečení, ale třeba i další dny křehké, zkuste do směsi vmíchat kostku tvarohu. Vaše kokosky budou vždy lákavě měkké a lahodné.

1

Strouhaný kokos je vždy po ruce
Rozdrcený nebo strouhaný kokos je po celý rok vždy a všude k mání. Jedno balení kokosu (kokosové moučky) bývá většinou 200 g, takže tomu je přizpůsobený a vyzkoušený tento recept. Vsypejte do misky 200 g kokosu, připravte si 200 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 4 vaječné bílky. Ušlehejte z bílků tuhý sníh tak, že polovinu dávky cukru přisypávejte postupně za stálého šlehání do bílků a druhou polovinu cukru přimíchejte do sypkého kokosu. Do kokosu můžete zároveň přidat na špičku nože prášek do pečiva (kokosky jsou ještě více nadýchané), ale nemusí tam být.

2

Tvaroh v kostce
Použijte raději tvaroh v kostce, než vaničku. Ve vaničce je tvaroh řidší, kostka přispěje k lepší konzistenci. Tvaroh vmíchejte do kokosu, nakonec přidejte ušlehaný sníh a vše smíchejte.

3

Pečeme zvolna - ve finále dosušíme
Na vymaštěný plech anebo na plech vyložený pečícím papírem klademe čajovou lžičkou kokosovou směs a tvoříme kopečky. Není nutné je nějak uhlazovat nebo dokonce dávat do formiček, aby byly stejné. Kokosky jsou pěkné a typické tím, že jsou střapaté. Připravené kokosky dáme do předehřáté trouby asi na 150°C, když naskočí a nabudou, stáhneme na nižší teplotu. Pečeme asi 35 min., pokud máte kokosky větší, tak 45 min. Pak necháme při hodně nízké teplotě (nebo troubu úplně vypneme, ale neotevíráme) kokosky dosušit. Hotově kokosky by neměly být tmavé, ale vršky by měly vypadat upečené dozlatova.

4

Nechte kokosky na plechu vychladnout!
Nesundavejte kokosky z plechu teplé, budou se vám rozpadat. Nechte je vychladnout a jednu po druhé pak z plechu odškrábněte.

5

Kokosky jako pusinky nebo dortík
Kokosky můžete dělat malé anebo větší, kdy je ještě lze obohatit o linecké kolečko. To tvoří spodní část. Linecké kolečko pomažte marmeládou nebo připraveným máslovým krémem (klidně obojí) a spojte s kokoskou (posaďte kokosku na pomazané kolečko). Namočte spodní část do rozpuštěné čokolády a pokládejte kokosky na plech zatuhnout. Tohle už je trochu pracnější, ale budete mít dortíky jako od cukráře.

ZDARMA Kuchařka vánočního cukroví a ZPRAVODAJ NA E-MAIL

* indicates required

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak zavařit jablka na štrúdl | recept
Jak zavařit jablka na štrúdl | recept. Jablka patří mezi naše nejzdravější a nejčastěji pěstované druhy ovoce. Obzvláště v zimě je vhodné do…
Jak zavařit hrušky v medu | recept
Jak zavařit hrušky v medu | recept. Domácí kompoty se hodí mít v zásobě ve sklepě nebo spíži. V zimě je využijete na výborné koláče, dezerty nebo…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.