Jak připravit zapečená vejce ze zbylých velikonočních vajec | recept
02. Duben 2020
Zapečená vejce ze zbylých velikonočních vajec | recept. Pokud Vám po Velikonocích nebo kdykoliv jindy zbyla vejce vařená natvrdo, zkuste je pro změnu využít pro přípravu zapečených vajec. Tento pokrm můžete libovolně obměňovat podle ingrediencí, které máte zrovna doma. Vejce se dají zapéct se zeleninou, šunkou i žampiony. Recept, jenž je velmi jednoduchý, naleznete v následujícím článku.
Co je potřeba
- 8 vařených vajec + 2 syrová
- 1 lžíce másla nebo oleje na vymazání formy
- hrst cherry rajčátek (případně 2 středně velká rajčata) a oliv dle chuti
- 1 cibule
- 100 ml zakysané smetany
- 200 ml mléka
- 150 g strouhaného sýra
- sůl, pepř, mletý muškátový oříšek, pažitka či petrželka
4
- Místo rajčat můžete použít jinou zeleninu – např. listový špenát, papriku, brokolici, chřest apod.
- Přidejte klidně i pečené či vařené drůbeží maso, tofu, uzeného lososa, žampiony nebo pokrájenou šunku.
- Na jaře je možné přidat čerstvé kopřivy, medvědí česnek a další bylinky.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit zelník na plech | recept
Jak připravit zelník na plech | recept. Pokud Vám chutnají zelné placky, ale nechce se Vám trávit příliš času u plotny, máme pro Vás dobrou zprávu. V…
Jak připravit zeleninové karbanátky | recept
Jak připravit zeleninové karbanátky | recept. Maso by se určitě nemělo jíst každý den. Pokud máte ve spíži pouze zbytky zeleniny, máme pro Vás tip. Zk…
Jak udělat džem z dýně hokkaido | recept
Dýňový džem | recept. Podzim je čas dýní. Pryč jsou doby, kdy se u nás pěstovaly jen obří dýně Goliáš a zavařovaly se na kompot podávaný ve školních j…
Jak zavařit hrušky v medu | recept
Jak zavařit hrušky v medu | recept. Domácí kompoty se hodí mít v zásobě ve sklepě nebo spíži. V zimě je využijete na výborné koláče, dezerty nebo…
Jak uvařit dýňové chilli | recept
Dýňové chilli | recept. Dýňové chilli je na naše poměry neobvyklé jídlo. Skládá se pouze ze zeleniny a je tudíž vhodné i pro vegetariány. Doporuč…
Diskuze k článku