Jak připravit zapečená vejce ze zbylých velikonočních vajec | recept
10. Duben 2023
Zapečená vejce ze zbylých velikonočních vajec | recept. Pokud Vám po Velikonocích nebo kdykoliv jindy zbyla vejce vařená natvrdo, zkuste je pro změnu využít pro přípravu zapečených vajec. Tento pokrm můžete libovolně obměňovat podle ingrediencí, které máte zrovna doma. Vejce se dají zapéct se zeleninou, šunkou i žampiony. Recept, jenž je velmi jednoduchý, naleznete v následujícím článku.
Co je potřeba
- 8 vařených vajec + 2 syrová
- 1 lžíce másla nebo oleje na vymazání formy
- hrst cherry rajčátek (případně 2 středně velká rajčata) a oliv dle chuti
- 1 cibule
- 100 ml zakysané smetany
- 200 ml mléka
- 150 g strouhaného sýra
- sůl, pepř, mletý muškátový oříšek, pažitka či petrželka
4
Tipy
- Místo rajčat můžete použít jinou zeleninu – např. listový špenát, papriku, brokolici, chřest apod.
- Přidejte klidně i pečené či vařené drůbeží maso, tofu, uzeného lososa, žampiony nebo pokrájenou šunku.
- Na jaře je možné přidat čerstvé kopřivy, medvědí česnek a další bylinky.
Související články
Další zajímavé články
Jak zapéct lilky naplněné zeleninovou Tahini směsí | bezmasý recept
Snadno připravený a rovněž tak snadno stravitelný pokrm z jemného lilku, který se za přispění výrazně ochucené zeleninové Tahini směsi v náp…
Jak ve stylu Caprese připravit plněné šťavnaté cukety
Jemné cukety upravené v italském duchu Caprese stylu, tedy ve spojení pesta, rajčat a mozzarelly, jsou po naplnění touto stylovou trojicí nesmírn…
Jak na sladké banánové lasagne s tvarohovým krémem
Těstovinové plátky lasagní tentokrát nasladko upravené, respektive s banánem a tvarohovým krémem zapečené, si můžete jednoduše a během chvilky připrav…
Jak v jednom hrnci z brambor a lilku uvařit vegetariánské indické kari
Jako většina indických pokrmů je i toto vegetariánské indické kari rychlé, nenáročné a v jednom hrnci uvařené. V tomto případě se v jednom h…
Jak na šťavnatý cuketový koláč z listového těsta, sýru a pikantního zakysaného krému
Jemná a šťavnatá cuketa upravená v podobě slaného koláče z listového těsta, k tomu navíc v opojení sýru a pikantního zakysaného kr…
Diskuze k článku