Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit závitky z mletého masa

Jak připravit závitky z mletého masa | recept z mletého masa. Závitky z mletého masa jsou alternativou ke známým španělským ptáčkům. Vždy mně přišlo líto, že v hovězím závitku byla okurka rozbředlá a kvůli tomu ho děti nechtěly jíst. Napadlo mě udělat mleté španělské ptáčky. Jsou rychle hotové a okurka zůstane pevná. Omáčky dělám jen málo, závitky jsou dobré i jen tak s chlebem.

Co je potřeba

  • 500 g mletého masa
  • hrnek strouhanky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 lžičky sladké papriky
  • hořčice
  • 1 vejce
  • sterilovaná okurka
  • natvrdo vařená vejce
  • špalíčky uzeného masa nebo slaniny
  • 1 cibule
  • hladká mouka na zahuštění
  • tuk na osmažení cibule
1

Mleté maso spojíme se strouhankou, vajíčkem a kořením. Druh mletého masa si zvolte podle vlastního uvážení, já dávám přednost mleté vepřové pleci.

2

Masovou směs rozdělte na stejně velké části. Z uvedeného množství dělám 6 větších závitků.

3

Natvrdo vařená vejce rozdělte na čtvrtky nebo poloviny. Uzené maso nakrájejte na špalíčky a okurky ponechte celé.

4

Každý díl mletého masa zploštěte a potřete ho hořčicí. Naskládejte na něj vejce, uzeninu a okurku a pevně závitek zabalte. Nebojte se zatlačit, maso obalí náplň a na řezu bude vše spojené bez mezer.

Závitky naskládejte do misky, povrch potřete vajíčkem a nechte v troubě upéct při 200 °C. Pečte bez tuku a pokud možno bez podlévání.

5

Na malém množství tuku osmahněte kostičky cibule dozlatova. Zaprašte moukou, přidejte výpek ze závitků a zřeďte vodou. Provařte a štávu podávejte s překrojeným závitkem a dušenou rýží.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.