Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit zdravější variantu nutelly z cizrny | recept

Jak připravit zdravější variantu nutelly z cizrny | recept. Nevšední využití cizrny, které se opravdu vyplatí. Pokud totiž cizrnu dohladka rozmixujete s nasucho opraženými ořechy a ochutíte sladkým medem a hořkým kakaem, získáte tu nejlahodnější zdravou čokoládovou pomazánku, jakou si můžete přát.

Co je potřeba

  • 200 g cizrny z konzervy či ze skla
  • 100 g lískových oříšků
  • 60 g tmavého kakaa
  • 120 g medu
  • 80–100 ml plnotučného mléka
1

Lískové oříšky za občasného míchání opražte na suché pánvi. Jakmile začnou tichounce lupat a rozvoní se, pánev stáhněte z plotny.

2

Horké oříšky zabalte do utěrky, nechejte přibližně 5 minut odpočinout, tím i lehce vychladnout, a poté je třením o sebe v utěrce zbavte slupky. Zde si můžete práci výrazně ulehčit zakoupením již oloupaných oříšků.

3

Oříšky spolu se scezenou cizrnou nasypte do výkonného mixéru, dolijte 80 ml mléka a rozmixujte. Je-li směs příliš hustá a obtížně se mixuje, přilijte do ní ještě trochu mléka navíc.

4

V průběhu mixování přidejte kakao s medem a dále mixujte do co nejjemnější konzistence.

5

Takto připravenou pomazánku rozdělte do čistých skleniček a skladujte v lednici.

Báječně chutná s nasucho opečeným toastem či křupavou bagetou.

Klasické mléko můžete nahradit například mandlovým mlékem, se kterým bude pomazánka ještě o malinko zdravější, a díky jeho jemnému aroma i chuťově zajímavější.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.