Přejít k hlavnímu obsahu

Jak rychle a zastudena připravit skvostný Baileys likér | recept

Jak rychle a zastudena připravit skvostný Baileys likér | recept

Pouze silná černá káva je pro tento skvostný Baileys likér potřebná horká, vše ostatní se do likéru přidává rychle a zastudena. Výsledná konzistence je přitom přesně tak likérově krémová a chuť smetanově jemná, jako se od Baileys likéru očekává.

Co je potřeba

Uvedené množství surovin snadno a rychle přeměníte v litr skvostného Baileys likéru

  • 120 ml horké silné černé kávy
  • 2 lžíce tmavého kakaa
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 300 ml vodky
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • 1 lžička mandlového aroma
1

Jedinou horkou surovinou v tomto jinak zastudena připraveném Baileys likéru je silná černá káva, kterou v míse promíchejte s tmavým kakaem a metličkou prošlehejte do hladké konzistence. Tím je kávový základ Baileys likéru hotový a připravený k další rychlé, studené úpravě.

prošlehání silné černé kávy s tmavým kakaem
2

Teplou kávovou směs vlijte do vyšší mísy či přímo do mixéru, oslaďte sladkým kondenzovaným mlékem, dochuťte vodkou a provoňte vanilkovým i mandlovým aromatem.  Vše pak ručně metličkou nebo v mixéru na nejnižší otáčky prošlehejte, čímž směs patřičně zchladne a bude připravená k obohacení studenou smetanou, která Baileys likéru dodá skvostnou a tolik očekávanou krémovou strukturu i smetanově jemnou chuť.

zapojení surovin potřebných k doplnění, dochucení a provonění základu výsledného Baileys likéru
3

Nakonec tedy do lehce prošlehaného Baileys základu vlijte smetanu ke šlehání a buď jen intenzivně metličkou či opět v mixéru na nejnižší otáčky prošlehejte. Při použití mixéru stačí opravdu chvilička, aby smetana nezískala konzistenci šlehačky.

obohacení Baileys základu smetanou ke šlehání
4

Tím je rychlý, zastudena připravený Baileys likér hotový a připravený k rozlití do čistých lahví.

Před ochutnáním jeho skvostné a od originálu nerozeznatelné chuti ovšem chvilku posečkejte a dopřejte likéru vychlazení v lednici. Po vychlazení podávejte jako originál, tedy ve sklenici na ledu.

přelití Baileys likéru do čistých lahví

Tipy

  • Pro milovníky sladších likérových skvostů lze místo tmavého kakaa použít sladké Granko.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit karamelový likér | recept na domácí likér z rumu
Jak připravit karamelový likér
Jak připravit karamelový likér | recept na domácí likér z rumu. Stopečka sladkého likéru ke kafíčku, to je značka ideál. A zvláště tohoto likéru, s…
Jak na kelímkový Kinder likér
Jak na kelímkový Kinder likér
Na kelímky měřený, smetanově mléčný a z Kinder čokolád dělaný, přesto však plně dospělácký, alkoholový. Likér, který je jednodušší, než jste si m…