Přejít k hlavnímu obsahu

Jak se léčit slivovicí

15. Září 2018

Říkejte si, co chcete, ale mnohý alkohol má pozitivní účinky na zdraví. Sklenka vína proti nervovým onemocněním, panák rumu jako prevence proti střevním obtížím na dovolené nebo slivovice. O té se říká, že kudy teče, tudy léčí. Co všechno vlastně dokáže?

Co je potřeba

Slivovice je přírodní produkt. Získává se kvašením švestek, následnou destilací a přidáním vody. Není v ní tedy vůbec nic špatného. Kvašení je navíc proces, k němuž v přírodě dochází samovolně, nejde o žádný člověkem vymyšlený princip. Máte i vy chuť léčit se přírodními prostředky? Pak si dejte štamprli.

1

Mějte doma lahvinku pro případy nouze

Jako každý alkohol, ve velkém slivovice škodí. Moraváci vám ale potvrdí, že jedna štamprle denně vám určitě neublíží, spíš naopak. Pálenka roztahuje cévy, a tak chrání před srdečními onemocněními. Rozpouští tuky, takže podporuje trávení jídla. Detoxikuje organismus a zvyšuje jeho obranyschopnost. Zároveň pomáhá předcházet zažívací obtížím, můžete si ji tedy přibalit na dovolenou do cizích krajin.

2

Nemusíte ji jen pít

Slivovice se dá použít také k obkladům a zábalům na bolavé klouby. Mohou se v ní louhovat bylinky na výrobu mastiček a kapek. Dokonce dokáže uklidnit oči. Stačí si kápnout na obě dlaně, ty o sebe třít, aby se pálenka odpařila, a pak si je přiložit k očím. Umí pomoci také při zbavování se vší. Sice nezabije hnidy, ale vši budou z vlasů samy odpadávat, když vetřete do vlasů dva panáky a zabalíte je na hodinu do igelitu.

3

Nekvalitní pálenka takové účinky nemá

Pokud ve složení slivovice najdete slovo „líh“ nebo „jemný líh“, raději od ní dejte ruce pryč. Dobrým ukazatelem kvality je také to, že by pálenka po nalití měla vytvářet pramínky stékající zpět do sklenky. Znalcům stačí k rozpoznání prsty, dle drhnutí mezi palcem a ukazováčkem poznají obsah ovoce.

Toužíte-li po kvalitní medicíně, zkuste třeba českou Sudličkovu slivovici se 160letou tradicí z obchodu PanAlfréd.cz. A naordinujte si jednu štamrpličku denně.

Návod obsahuje komerční sdělení.

Autor: Anonym
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak zpracovat houbu Špičku obecnou
Letos je mimořádně příznivé počasí a tak v hojné míře roste mnoho druhů hub. Nemusíte ani chodit do lesa, houbička, kterou vám chci představit a nabíd…
Jak zpracovat třešně
Sezóna třešní je již v plném proudu, a pokud jste se jich již dosyta najedli v syrovém stavu či v bublanině, jistě přemýšlíte, jak zbýv…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.