Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si udělat výborné vajíčkové chuťovky | recepty

Jak si udělat výborné vajíčkové chuťovky | recepty. Až o Velikonocích vaše děti přinesou košíky plné vajec a vy nebudete vědět co s nimi, nechte si od nás poradit, jak je zužitkovat. Udělejte si z nich výborné vajíčkové chuťovky, plněné křehké košíčky, nebo jiné dobroty.

 

 

 

Co je potřeba

křehké košíčky s vaječným krémem:

  • 150 g polohrubé mouky
  • 70 g másla
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce mléka
  • 2 špetky soli

krém:

  • 5 vajec uvařených natvrdo
  • 5 lžic pomazánkového másla, nebo lučiny
  • 2 lžíce majolky
  • sůl a pepř
  • 3 lžičky plnotučné hořčice

na ozdobení:

  • naložená kapie, okurka, kapary, nebo petrželka

 

1

Na křehké košíčky s vajíčkovým krémem si nejdříve upečeme košíčky. Mouku se solí prosejeme na vál, doprostřed vyklepneme žloutek, přidáme máslo a mléko. Promícháme a přidáváme mouku. Zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme do ledničky alespoň na hodinu odpočinout.

 

 

2

Formičky na košíčky vymažeme kouskem másla a vtlačíme do nich kousek těsta. Naplněné formičky poskládáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C asi patnáct minut dozlatova.

 

3

Uvařená vejce oloupeme, dáme do mixéru , přidáme ostatní přísady a rozmixujeme na hladký krém.

 

4

Upečené košíčky vyklopíme a necháme vystydnout.

5

Do cukrářského sáčku dáme krém a plníme košíčky. Nakonec je ozdobíme kapií, kapary, nebo petrželkou.

 

6

Když nebudeme mít čas a chuť péct košíčky, můžeme krém nastříkat na kousky krekrů, nebo kolečka rohlíku. Naší fantazii se meze nekladou.

 

Autor: Jana P.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.