Co je potřeba

1,2 kg medu
9 l vody
20 g chmele
hrnec
plátěný pytlík
pivní kvasinky
demižon

1

Nejprve připravený med uvaříme s vodou. Směs vaříme zhruba půl hodiny. Cílem je dosáhnout 10 litrů, proto odpařenou vodu doplňujeme.

2

Do hrnce s medem a vodou vložíme plátěný pytlík obsahující 20 gramů chmele. Celé necháme vařit dalších 30 minut. O chmel můžeme požádat v nejbližším pivovaru.

3

Po vychladnutí vyjmeme 1 litr a do něj nasypeme 5 gramů pivních kvasinek. Necháme odstát na teplém místě šest až deset hodin. Roztok pak přelijeme do demižonu i se zbylými 9 litry a zavřeme tenkou tkaninou.

4

3-5 dní necháme kvasit, pak přemístíme do sklepa, zhruba na 6 až 9 dní. A stáčíme do lahví nebo do soudku dle libosti.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (5 votes)