Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si vyrobit domácí medové pivo

18. Září 2019

Medové pivo - to je potěšení pro každého pivního labužníka. Vyrobit si ho můžeme v domácím prostředí a už za několik dní jej ochutnávat. Výroba není náročná a nebudeme k tomu ani potřebovat žádné speciální přístroje.

Co je potřeba

1,2 kg medu

9 l vody

20 g chmele

hrnec

plátěný pytlík

pivní kvasinky

demižon

1

Nejprve připravený med uvaříme s vodou. Směs vaříme zhruba půl hodiny. Cílem je dosáhnout 10 litrů, proto odpařenou vodu doplňujeme.

2

Do hrnce s medem a vodou vložíme plátěný pytlík obsahující 20 gramů chmele. Celé necháme vařit dalších 30 minut. O chmel můžeme požádat v nejbližším pivovaru.

3

Po vychladnutí vyjmeme 1 litr a do něj nasypeme 5 gramů pivních kvasinek. Necháme odstát na teplém místě šest až deset hodin. Roztok pak přelijeme do demižonu i se zbylými 9 litry a zavřeme tenkou tkaninou.

4

3 až 5 dní necháme kvasit, pak přemístíme do sklepa, zhruba na 6 až 9 dní. A stáčíme do lahví nebo do soudku dle libosti.

Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak si udělat velikonoční dekorace
Jak si udělat velikonoční dekorace | DIY. Velikonoce jsou pohyblivým svátkem a proto jsou každý rok v jinou dobu. Slaví se první neděli po 1. jarním ú…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.