Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat bažanta na víně | recept

Jak udělat bažanta na víně | recept. Bažant patří k nejrozšířenější pernaté zvěři. Kohouti váží od 1,10 do 1,65 kg a jsou pestře zbarvení. Slepice jsou menší s hmotností do 1,20 kg. Maso slepic je chutnější. My si teď uděláme vynikajícího bažanta na víně.

Co je potřeba

1 bažant
100 g libové slaniny
1 lžíce másla
1 cibule
sůl
mletý pepř
3 – 4 zrnka nového koření
2 bobkové listy
špetka rozmarýny
500 ml červeného vína
100 g žampionů
100 g sterilovaných cibulek
100 g šunky

zelenina dle chuti (nemusí být)

1

Bažanta rozdělíme na 8 dílů a protáhneme částí slaniny.

2

Zbytek slaniny nakrájíme, rozškvaříme a přidáme máslo a nakrájenou cibuli, kterou zpěníme.

3

Vložíme osolené maso, koření, zalijeme vínem a zvolna dusíme doměkka.

4

Krátce před dohotovením doplníme nakrájenými žampiony, cibulkami, šunkou a případně zeleninou a krátce podusíme.

5

Podáváme s bramborami či rýží.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit dýňové chilli | recept
Dýňové chilli | recept. Dýňové chilli je na naše poměry neobvyklé jídlo. Skládá se pouze ze zeleniny a je tudíž vhodné i pro vegetariány. Doporučuji h…
Jak upéct vínové cukroví | recept
Vínové cukroví | recept. Cukroví s přídavkem vína je bleskově rychlé. Nemusí se odležet, může se ihned podávat. Je křehoučké, jemné a chutné. Můžete h…
Jak využít cuketu v kuchyni
Jak využít cuketu v kuchyni | 16 receptů jak zpracovat a využít v kuchyni cuketu. Možná již také máte svoji zahrádku a sklep plné různě velikých plodů…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.