Jak udělat churros | recept
Jak udělat churros | recept. Churros - to je lahodný dezert. Stejně jako preclíky i churros jsou prodávány pouličními prodejci, které je smaží a prodávají ještě horké. Například ve Španělsku jsou churros k dispozici v kavárnách na snídani. Churros jsou populární ve Španělsku, Francii, na Filipínách, v Portugalsku, Latinské Americe a ve Spojených státech amerických.
Co je potřeba
140 g pomeranče
100 g hroznového vína
140 g kiwi
100 g melounu
220 g ananasu
100 g jahod
140 g skořicového cukru
olej
400 g čokolády
šlehačku
těsto:
25 g vanilkového cukru
250 g hladké mouky
200 ml vody
4 vejce
50 g skořicového cukru
10 ml šťávy z limetky
olej
sůl
Do kastrůlku vlijte 200 ml vody, olej a limetkovou šťávu, přidejte sůl, vanilkový cukr a přiveďte k varu.
Přidejte mouku a míchtejte na mírném ohni, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny. Odstavíme a necháme vychladnout.
Po vychladnutí přidáme vejce. Dáme do cukrářského sáčku a vytlačujeme copánky, které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Po usmažení vyjmeme z oleje a dáme odkapat na ubrousku.
Posypeme skořicovým cukrem.
Čokoládu si roztavíme a podáváme s ovocem a smaženými copánky.
Diskuze k článku