Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat domácí likérové špičky | recept

Domácí likérové špičky je nejlepší dělat v zimním období když mrzne, jinak nevypadají tak výborně, ale na chuti to nic nemění. Dětský piškot s čokoládovým krémem a vaječným likérem vám pohladí chuťové buňky. Na tomto receptu na koňakové špičky není nic složitého. Věřte mi. Jen to chce trénink a trpělivost. Lahodné domácí zákusky potěší celou rodinu.

Co je potřeba

  • 250 g ztuženého tuku
  • 125 g másla
  • 100 g čokolády na vaření
  • 50 g mletého cukru
  • 40 g kakaa
  • Vaječný likér na náplň
  • Dětské piškoty
  • Čokoládová poleva na namáčení
1

Pusťme se směle do přípravy vynikajících likérových špiček. Začneme tím, že ztužený tuk rozpustíme s čokoládou ve vodní lázni. Přidáme kakao, cukr a dobře zamícháme. Necháme zchladnout a zašleháme máslo.

2

Na pečicím plechu nebo na jakémkoli praktickém tácku, který máte doma po ruce, si rozprostřeme obyčejné dětské piškoty. Potřeme je čokoládou, aby nám pak likérová náplň nevtekla do piškotu.

3

Nachystáme si dva cukrářské pytlíky. Jeden se speciální špičkou na likérové špičky, druhý s obyčejnou řezanou špičkou. Oba naplníme náplní. Nejdříve si speciální špičkou naděláme na piškoty komínky, pak je dáme do lednice ztuhnout.

4

Po ztuhnutí do dutého místa opatrně nalijeme vaječný likér. Osvědčilo se mi tuto akci dělat injekční stříkačkou. Je to praktické. Vaječný likér si můžeme koupit, lepší ale je vyrobit si domácí. Inspirujte se receptem na domácí vaječný koňak od chiquity nebo receptem na domácí vařený vaječný likér od autorky Jitule.

5

Pytlíkem s řezanou špičkou likérové špičky "zavíčkujeme“. Opět necháme ztuhnout v lednici nebo lépe v mrazáku, máme-li v něm dostatek místa.

6

Nachystáme si čokoládovou polevu na namáčení koňakových špiček. Jakmile máme likérové špičky pořádně ztuhlé, můžeme je namáčet v čokoládě. A je hotovo :-)

Autor: Marketa Kralova | Zobrazit autorská práva

Foto k receptu na zákusky likérové špičky: autorka receptu

Hodnocení

Vlastičko, díky za milá slova. Jsou psaná srdcem. Přeji krásné dny.
AJ

poetkavlasta (neověřeno) | So, 02/21/2015 - 20:32

Tyto špičky znám jsou moc dobré, moje máma byla na tyto chuťovky mistr!!! Vše měla tak pěkné, úhledné, jako od cukráře.A vždy mě říkala, když kuchařka něco zkazí, musí to umět nějak napravit. I to ona uměla a nikdo nepoznal, že se jí něco nepovedlo.I já jedny vánoce napravila dori, který se mě málem rozpadl a také nakonec byl chuťově výborný, i když vzhledem ne zcela dokonalý. Hodně moc jsem se navařila a napekla ve svém životě, až tomu moje stáří a zdraví učinilo přítrž. Tak alespoň ráda vzpiomínám na své úspěchy, kdy nvštěvy chválily mou kuchařskou dovednost. Teď si již mohu jen o všem číst a to ještě ze svého počítače pro zrakově postižené, kde mi digitální lupa vše zvětšuje. Normální tisk již číst nemohu. Přesto jsem vždy z uvřejněných receptů nadšená! Vlasta

Určitě vyšší nádobu nejlépe hrníček. A při namáčení držím za piškot kolmo dolů. Špičky musí být hodně ztuhlé ať vám nezůstanou v čokoládě.

Hanka (neověřeno) | St, 02/18/2015 - 08:57

Děkuji, zase jedno tajemnství odhaleno. Jen prosím upřesnění - při namáčení nakonec musí být poleva v nějaké úzké vysoké nádobě? V čem to děláte? Aby se celá špička potopila. A ten piškot držíte v prstech nebo třeba je napíchnutý na vidličce? Prosím, vysvětlete ještě tohle, jsem na cukroví nešikovná, ale chtěla bych to zkusit. Děkuji. Hanka

Další zajímavé články

Recept na jablečné řezy. Jablečné řezy jsou zákusek, kterého nesníme najednou velké množství. Připravujeme jej jako „sváteční“ mls. Příprava jablečnýc…
Jak na zdravější pečenáče | recept. Jistě znáte pečenáče, oblíbené kousky ryb osmažené v trojobalu a naložené na sladkokyselo. Ty kupované bohuže…