Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat francouzské brambory | recept

Jak udělat francouzské brambory | recept. Recept na pravé francouzské brambory. Nenáročný pokrm na přípravu, šetří naše peněženky. Francouzské brambory podle receptu níže.

Co je potřeba

1 kg brambor
1 vejce
tuk nebo olej
trocha mléka
kousek uzeniny
1 cibule
strouhaný sýr
sůl
pepř

1

Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme.

2

Nakrájíme je na plátky, které klademe do vymazané zapékací mísy ve vrstvách střídavě s uzeninou nakrájenou na kousky a cibulí.

3

Každou vrstvu brambor pokapeme olejem a osolíme. Povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme péci do trouby.

4

Po 10 minutách brambory zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce se špetkou pepře a dáme znovu péci dorůžova.

5

Francouzské brambory podáváme s kyselou okurkou.

Autor: Kopretina
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat tatarák z brambor | recept
Jak udělat tatarák z brambor | recept. Tatarák z brambor? Rychlá večeře, vhodná i pro vegetariány. Tatarák z brambor se sice nevyrovná klasickému maso…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.